Pittige kipnoodles

In little gem.

Ingredienten

  • 400 g kipfilet

  • 250 g noodles

  • ca. 100 ml olijfolie

  • 1 pot verse koriander (Buysman)

  • 1 cm verse gember

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1-2 rode pepers

  • 4 kropjes little gem

  • Staafmixer

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Laat de noodles in een bak met heet water 15 minuten weken en laat daarna uitlekken in een vergiet. Verhit een gedeelte van de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 5-6 minuten gaar, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.

Schil de gember, maak de pepers schoon* en snijd ze in grove stukken. Pureer met de staafmixer de gember, peper, ¾ van de koriander, de komijn en zout naar smaak met de rest van de olie tot een pittige dressing.

Snijd 3/4 van de slakropjes in dunne reepjes. Schep de noodles om met de reepjes sla, de dressing, de kip en de overgebleven blaadjes koriander. Serveer de kipnoodles in blaadjes sla. Kan zowel warm als koud worden gegeten

Eet smakelijk!

* De zaadjes van de peper zijn het meest heet. Verwijder eventueel de zaadjes en gebruik alleen de peper zelf – tenzij het niet pittig genoeg kan zijn!

4 personen25 min