fbpx

Poussin gevuld met roquefort

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 poussins
  • 150 gram Roquefort
  • 80 gram rucola
  • 2 peren
  • 1 citroen
  • 60 gram pecannoten
  • 1 handje tijm
  • 8 plakken spek
  • 2 el olijfolie
  • 30 gram boter
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout – naar keuze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Was en schil de peren en snijd in kleine blokjes. Snijd de roquefort in stukjes.

 

Dep de poussin met een keukenpapiertje droog en bestrooi met peper en zout naar keuze. Vul de buikholte met de helft van de roquefort. Wikkel hier per stuk 2 plakjes spek om en bind de pootjes met keukentouw aan elkaar.

 

Verhit de boter in een pan en braad de poussin rondom bruin. Leg de poussin samen met de takjes tijm in een ovenschaal en zet 30 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

 

Maak ondertussen van de rucola, peer, overige roquefort en de pecannoten een salade en verdeel over de borden. Doe het sap van de citroen, olijfolie en mosterd samen in een kommetje en voeg peper en zout naar keuze toe. Meng tot dressing en verdeel over de salade.

 

Haal de poussin uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de salade.

4 personen 20 + 30 min