fbpx

Ratatouille

met aubergine, courgette en paprika.

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 2 tomaten in blokjes
  • 3 knoflooktenen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl kristal suiker
  • 1 laurier blad
  • 1 tl tijm
  • 1 tl dragon
  • 1 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper en zout

Maak alle groenten, knoflook en uien schoon en snijd in grove stukken. Ontvel de tomaten en snij in grove blokjes.

Zet een grote pan op matig vuur en verhit de olie erin. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht, maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe en bak alles onder af en toe roeren 2-3 minuten. Meng vervolgens de courgette, suiker en tomaten erdoor.

Kruid met peper en zout en voeg de laurier, peterselie, tijm, dragon en oregano toe. Voeg de rode wijnazijn toe.

Laat alles met de deksel schuin op de pan op matig vuur 1,5-2 uur sudderen: roer af en toe. Belangrijk is dat er niet te veel geroerd wordt zodat de groentes mooi heel blijven.

Als je de deksel optilt en het is door veel vocht te nat, bak de ingrediënten dan nog een tijdje zachtjes zonder deksel, tot ze de gewenste gaarheid hebben.

Proef het gerecht aan het einde van de bereidingstijd en voeg zout en peper naar wens toe. Werk af met enkele plukjes verse kruiden en serveer. 

4 personen 120 min

Kook tip:

Goed om te weten: ratatouille mag gerust een dag van te voren gemaakt worden. De smaken kunnen zich dan extra goed vermengen.

 

Wil je dat de groente hun structuur meer behoudt? Leg de groente dan om en om in een ovenschaal en bereidt het gerecht in de oven 25-30 minuten op 180 graden.