fbpx

Ribeye met chimichurri

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 personen Ribeye
  • 4 maiskolven
  • 1 hand tijm
  • 1 hand bladpeterselie
  • 1 hand bieslook
  • 1 hand oregano
  • 1/2 spaanse peper
  • 1 el rode wijn azijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout – naar keuze

Maak de BBQ aan en breng een pan met water aan de kook.

Haal de ribeye uit de koelkast en laat 30 minuten op temperatuur komen. Besprenkel met peper en zout.

Snijd de Spaanse peper klein. Pel en snipper de knoflook en sjalot.

Doe de tijm, bladpeterselie, bieslook, oregano, Spaanse peper, knoflook, olijfolie, rode wijn azijn en peper en zout naar keuze in de keukenmachine en meng tot gladde saus.

Doe de maïskolven in de pan met inmiddels kokend water en kook 15 minuten.

Leg de ribeye op de BBQ en grill aan beide kanten circa 6 minuten. Leg de ribeye op een plank en laat circa 5 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Grill ondertussen de maïskolven kort op de BBQ.

Snijd de ribeye in plakken en verdeel over de borden. Verdeel hier vervolgens de chimichurri over en serveer met de maïskolven. 

4 personen 50 min