fbpx

Risotto met roodbaarsfilet

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 4 roodbaarsfilets
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 2 handjes tijm
  • 300 gr risotto rijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 blokje visbouillon
  • 2 mespunten boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • Peper en zout – naar keuze

Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook.

 

Pel en snipper het sjalotje. Was de courgette en rasp in stukjes. Snijd de venkel klein. Snijd de citroen in schijfjes. Pluk de tijm.

 

Verdeel de tijm over de roodbaarsfilet en besprenkel vervolgens royaal met peper en zout.

 

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit het sjalotje aan. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel om, totdat een mooie glans heeft. Blus de risottorijst af met de witte wijn.

 

Voeg aan de pan met het inmiddels kokende water het bouillonblokje toe en roer door elkaar. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe aan de risotto. Blijf roeren en zorg er steeds voor dat al het vocht is opgenomen voordat je extra vocht toevoegt. Ga door totdat je alle bouillon hebt toegevoegd.

 

Voeg de venkel en courgette aan de risotto toe en bak enkele minuten mee. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

 

Verhit de boter in een koekenpan en bak de roodbaarsfilet 4 minuten op de kant van het vel en nog 2 minuten op de andere kant.

 

Verdeel de risotto over de borden. Verdeel hier vervolgens de roodbaarsfilet over en garneer met de citroenschijfjes.

4 personen 40 min