Romige tagliatelle

Met spinazie en champignons.

Ingredienten

  • 300 gram tagliatelle

  • 3 el olijfolie

  • 250 gram champignons

  • 300 gram spinazie

  • 4 eieren, losgeklopt

  • 125 ml slagroom

  • 100 gram belegen kaas, geraspt

  • citroenbasilicum

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Verwarm intussen de helft van de olijfolie in een wok en bak hierin op hoog vuur de champignons al roerende goudbruin, breng op smaak met zout en peper.

Neem de champignons uit de pan en roerbak daarna de spinazie in de rest van de olie, breng op smaak met zout en peper en doe daarna de champignons terug in de wok.

Klop de eieren los met de room met zout en peper naar smaak en de helft van de kaas.

Giet de tagliatelle af, doe de pasta terug in de pan (met het vuur uit) en schenk het eiermengsel erbij. Schep het geheel om zodat elke pastalint bedekt is met een romig laagje en bestrooi met de rest van de kaas.

Verdeel het spinaziemengsel over vier borden, schep op elk bord een flinke hoeveelheid pasta en garneer met de citroenbasilicum.

Eet smakelijk!

4 personen25 min