Roodbaarsfilet

Met komkommer, venkel en pesto pasta.

Ingredienten

  • 600 g roodbaarsfilet
  • 300 g tagliatelle
  • 1 venkel, zeer dun gesneden
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 50 gr rucola
  • 4 el pesto

Laat de vis enigszins op kamertemperatuur komen. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing (elke soort pasta kan een andere garingstijd hebben). Bewaar de takjes venkelgroen, meng de venkel en komkommer. Verhit de helft van de olie in een koekenpan.

Dep de vis goed droog met keukenpapier en bak ze daarna in 8-9 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak.

Klop een dressing met de rest van de olie, azijn en zout en versgemalen peper naar smaak. Schep de dressing om met de groenten en meng daarna met de blaadjes rucola.

Laat de tagliatelle uitlekken en schep onmiddellijk om met de pesto. Verdeel de groenten over vier borden, schep de pasta erop en leg de vis ernaast. Bestrooi het gerecht met het achtergehouden venkelgroen.

Eet smakelijk!

* Je hebt pesto en pesto – en dit gerecht valt of staat bij het gebruik van de juiste pesto: pesto van een goede kwaliteit. Zelfgemaakt is natuurlijk áltijd het lekkerst!

 4 personen  15 min