fbpx

Salsa van geroosterde paprika

Met pruimtomaatjes en verse kruiden.

Ingredienten

  • 2 rode paprika’s (of een gele en een rode)
  • 2 grote rode uien
  • 1 bosje lente-uien
  • 6 pruimtomaatjes
  • 10 g verse koriander, fijngehakt
  • 10 g verse munt, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 à 3 el rode wijnazijn

Stap 1
Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten).

Stap 2
Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa 30 minuten.

Stap 3
Rooster de lente uitjes en pruimtomaatjes 5 minuten op een matig hete barbecue met een deksel erop.

Stap 4
Laat de groenten 15 minuten afkoelen. Pel de paprika en uien en hak ze fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de velletjes van de tomaatjes en hak ze fijn. Meng de paprika, ui, tomaat en lenteui met de kruiden, olijfolie en sojasaus. Breng op smaak met de rode wijn azijn, peper en zout.

– personen 30 min