Scholfilet met fagioli misto

Met appel, chilimosterzaadjes en munt.

Ingredienten

  • 3 el boter

  • 2 uien, in dunne ringen

  • 1 appel, in dunne plakken

  • 1 bosje munt, fijngesneden

  • 1 flinke el mosterdzaadjes

  • 1 el Japanse sojasaus

  • 1 blikje fagioli misto (gemengde bonen, 400 g, Bio Idea)

  • 2 scholfilets, drooggedept en op kamertemperatuur

Verwarm de helft van de boter in een hapjespan. Fruit de uiringen op een laag vuur in 3-4 minuten goudgeel. Voeg de ringen appel toe en bak nog 2-3 minuten.

Spoel intussen de inhoud van het blikje gemengde bonen grondig in een zeef onder koud, stromend water, en meng daarna met het uienmengsel. Roer de mosterdzaadjes los met de sojasaus en doe bij de bonen. Schep het geheel om, doe de deksel op de pan en verwarm alles nog 3-4 minuten.

Verhit de rest van de boter intussen in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de scholfilet in 2-3 minuten gaar, keer halverwege.

Breng zowel het bonenmengsel als de scholfilet op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de vis met de fagiolo misto en bestrooi ruim met munt.

Eet smakelijk!

* Dit recept is niet geschreven voor 4 personen omdat de hoeveelheid moeilijk tegelijkertijd in een koekenpan te bereiden is. Wil je het toch voor 4 personen maken, verwarm dan de oven op 160 °C, verdubbel de hoeveelheden en bereid bovenstaand recept in 2 gedeelten en houd dan de eerste helft warm in de oven.

2 personen15 min