Shoarmavlees uit de oven met Indiase yoghurt, naanbrood en wortelsalade

Tijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g shoarmavlees
  • 500 g wortel, geschild*
  • 3 el fijngesneden verse koriander
  • 2 appels, gewassen
  • 1 cm verse gember, geschild
  • 250 ml volle yoghurt
  • 2 el frisse olijfolie
  • 2 pakken koriander
  • Naanbrood

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Doe het shoarmavlees over in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en verwarm 15 minuten.
  2. Rasp intussen de wortel grof, schep om met 1 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak. Rasp ook de appels tot op het klokhuis, de schil mag gerust meegeraspt worden. Knijp met een stevige knoflookpers het sap van de verse gember uit boven de geraspte appel (of snijd de gember heel erg fijn), bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Schep het appelmengsel om met de yoghurt, de rest van de olie en de koriander.
  3. Verwijder de aluminiumfolie van het shoarmavlees. Doe het naanbrood in de oven en verwarm het brood en het vlees nog 10 minuten. Dien het vlees op met de wortelsalade en de Indiase yoghurt en serveer er grove stukken naanbrood bij.

Eet smakelijk!