fbpx

Sliptong met veldsalade

met verse doperwten en wasabi-dressing.

Ingredienten

  • 8 sliptongetjes, op kamertemperatuur
  • 500 g verse doperwten
  • 1 limoen
  • 3 el Japanse wasabimayonaise
  • 2 venkelknollen
  • 100 g veldsalade
  • 1 pak zeekraalcrackers
  • 3 el boter

Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook en kook hierin de erwten 1 minuut, spoel ze daarna onmiddellijk in koud water om het kookproces te stoppen.

 

Boen de limoen schoon en halveer de limoen. Snijd de ene helft in plakken. Rasp een beetje van de schil van de andere helft en pers die helft daarna uit. Meng het limoensap met de rasp, 1 theelepel water en de wasabi dressing, breng op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Snijd de venkel in flinterdunne plakken en gebruik het venkelgroen aan de bovenkant als garnering.

 

Meng de venkel en erwten met de helft van de dressing.

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de sliptongetjes droog. Trek elke vis vanaf de staart en kop uit elkaar tot je een licht knikje hoort: op deze manier voorkom je dat de vis kromtrekt na het bakken en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak – bestrooi ze eventueel licht met bloem. Verwarm een deel van de boter in een koekenpan en bak per keer 2-3 sliptongetjes  3-4 minuten, keer halverwege*.

 

Leg de gebakken vis op een ovenschaaltje. Wanneer alle vis gebakken is, leg dan de vis in de oven en verwarm nog 1 minuut.

 

Schep de veldsla om met de rest van de dressing en schep de plakken venkel en erwten erop. Serveer de vis met de plakjes limoen en het achtergehouden venkelgroen en geef de veldsalade en zeekraalcrackers erbij.

 

Eet smakelijk!

 

* Gebruik eventueel 2 koekenpannen – meestal passen er niet meer dan 2 of 3 sliptongetjes tegelijk in een koekenpan.

4 personen 30 min