fbpx

Spiezen met gepekelde kip

Met gemberwortel en rode ui.

Ingredienten

  • 500 ml water
  • 10 g zout
  • 5 g suiker
  • 5 cm gemberwortel
  • 500 g kipfilet
  • 4 rode uien, in parten

Stap 1
Los het zout en de suiker op in het water met een garde.

Stap 2
Snij de gemberwortel in dunne plakjes en doe in het water.

Stap 3
Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat een nacht marineren (pekelen). Voeg eventueel een beetje water toe tot de kip helemaal onder staat (niet meer dan 100 of 200 ml).

Stap 4
Dep de kipfilets goed droog en snij ze in stukken van 3 cm. Rijg ze op stalen spiesen afgewisseld met partjes rode ui.

Stap 5
Rooster de spiezen 10 minuten boven een matig hete barbecue tot de buitenkant kleurt.

Lekker met salsa van geroosterde paprika en ui

*Ideaal hiervoor is een zogenaamde vleesvermalser. Een soort spijkerbed voor vlees waarmee je hele klein gaatjes in het vlees kunt prikken.

4 personen 30 min