fbpx

Spaanse tapasplank

met gazpacho, albondigas en garnalenkroketjes .

Ingredienten

  • zie onder foto

Gazpacho

Albondigas

Garnalenkroketjes

Overig

Bereiding:

Gazpacho

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de rode peper klein. Was de tomaten en komkommer en snijd in stukjes. Haal de gegrilde paprika uit de pot en snijd in stukken. Pluk de basilicum.

2) Doe de knoflook, rode peper, tomaten, komkommer, gegrilde paprika en peper zout naar keuze in een keukenmachine. Voeg de olijfolie en de witte wijnazijn toe.

3) Mix de soep met de keukenmachine (of staafmixer) tot een soep en zet de soep nog 15 minuten in de ijskast.

4) Verdeel de gazpacho over de glazen en garneer met basilicum.

 

Albondigas

1) Pel en pers de knoflook. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de rode peper klein.

2) Meng het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, oregano, peterselie en peper en zout naar keuze. Draai kleine balletjes van het gehakt.  

3) Verhit de boter in een pan en bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin. Zet vervolgens het vuur lager en laat de gehaktballetjes nog ca. 10 minuten garen.

4) Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit het sjalotje aan. Voeg de rode peper en gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe de balletjes bij de saus en schep alles goed om. 

 

Garnalenkroketjes

Breng 150 ml water aan de kook.

1) Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer tot het een samenhangend geheel.

2) Roer het visbouillonblokje door het inmiddels gekookte water. Roer de bouillon door het boter-bloem mengsel en breng al roerend zachtjes aan de kook. Laat inkoken totdat het een ragout is. Haal de ragout van het vuur.

3) Doe ondertussen de gelatine in een kom met koud water. Knijp de gelatine na 5 minuten uit en voeg toe aan de ragout.

4) Snijd de garnalen en peterselie. Roer dit door de ragout. Zet de ragout ca. 3 uur in de ijskast om op te stijven.

5) Haal de ragout uit de ijskast en rol er kroketjes van. Klop het ei los en verdeel het paneermeel over een bord. Haal de kroketjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.

6) Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Frituur de kroketten in ongeveer 3 minuten goudbruin (2 tegelijk).

 

Overig

1) Verhit de olijfolie in een pan en laat goed warm worden. Bak de jalapeno pepers aan alle kanten bruin.

2) Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met grof zout.

4 personen 60 min