fbpx

Sushitaart met I Sea (seaweed)Wraps

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 2 stuks zeewierwraps van Seamore
  • 500gr zalm (of tonijn)
  • 1 komkommer
  • 2 avocados
  • 100gr wakamé
  • 2 stengels bosui
  • 4 handjes pistachenoten (gepeld)
  • 500gr sushirijst
  • Sojasaus naar keuze

Doe 500 gram sushirijst in 700 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

Pel de avocado en snijd in stukjes. Was de komkommer en snijd in schijfjes. Snijd de bosui klein. Snijd de zalm in lange repen.

Pak een taartschaal en vet in met 1 eetlepel olijfolie. Bekleed de bodem met een zeewier wrap, gevolgd door een laag sushirijst en een laag van de helft van de avocado, komkommer, bosui, zeewiersalade, pistachenoten en zalm. Herhaal deze stap vervolgens nog een keer.

De taart is nu al klaar om te serveren. Serveer de taart samen met de sojasaus. 

4 personen 45 min