fbpx

Tataki van bavette

Met rijstwijn en veldsla.

Ingredienten

  • 400 gr bavette
  • 1 EL olijfolie
  • 100 ML sojasaus
  • 2 EL rijstwijn (Mirin)
  • Een beetje Sesamzaadjes
  • Grof zeezout
  • Veldsla

Marineer het vlees voor 2 uur in 100 ml sojasaus en 2 eetlepels rijstwijn.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is voor het vlees. Schroei kort de bavette aan alle zijdes dicht op hoog vuur. Leg hierna het vlees in de koelkast om af te koelen (30 minuten in de vriezer is ook een optie).

Snijd met een scherp mes het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Leeg daarna het vlees per portie dakpansgewijs op het bord. Bedruppel het vlees met nog wat sojasaus en voeg verder nog peper, zout en sesamzaadjes naar smaak toe. Garneer het bord tot slot met wat veldsla.

Eet smakelijk!

4 personen 15 min