Tournedos Rossini

Met ganzenlever.

Ingredienten

  • 4 tournedos

  • 100 gr boter

  • 4 sneden brood

  • 4 schijven ganzenlever

  • Port

  • 1 bakje sterkers

  • 250 gr Spruiten

  • Spekreepjes

  • Olie

  • Zout

  • Peper

  • Azijn

Maak de sterkers schoon. Snij uit het brood 4 rondjes waar de tournedos op passen. Smelt 50 gram boter in een pan en bak hierin de rondjes brood aan beide kanten bruin. Houd ze dan warm. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin snel de tournedos gedurende 3 minuten aan beide kanten bruin.

Kook de spruiten 5 minuten en snijd ze daarna in kleine stukjes. Bak ondertussen in een ander pannetje de spekreepjes goudbruin.

Leg de croutons op een voorverwarmde schaal en geef hierop een tournedos. Leg op elke tournedos een dunne schijf ganzenlever. Giet de port bij het braadvocht en roer even goed. Breng de saus op smaak met zout en peper, en schenk ze over de tournedos.

Eet smakelijk!

4 personen 20 min