fbpx

Vegan plaatpizza met pesto en courgette

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 1 courgette
  • 2 basilicumplanten
  • 2 rollen pizzadeeg
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram vegan geraspte kaas (mild)
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 el olijfolie
  • Peper en zout – naar keuze

Pel en pers de knoflook. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de rode ui in ringen.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan en grill de courgette plakken.

Bak de pijnboompitten lichtbruin.

Doe de basilicum, geperste knoflook, helft van de pijnboompitten, 50 gram geraspte kaas en 8 eetlepels olijfolie in een keukenmachine en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de pesto over het deeg, gevolgd door de rest van de kaas, gegrilde courgette, rode ui en zongedroogde tomaten. Zet de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

Haal de plaatpizza met uit de oven. Beleg de plaatpizza met de overgebleven pijnboompitten.

Eet smakelijk!

4 personen 20 + 25 min