fbpx

Vegetarische tomaten tartaar met burrata

Door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 3 Coeur de Boeuf tomaten
  • 2 avocado
  • 1 citroen
  • 50gr zongedroogde tomaten
  • 4 tl kappertjes
  • 50gr kalamata olijven
  • 1 bol burrata
  • 1 sjalot
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie

Breng een pan met water aan de kook.

 

Pel en snipper de sjalot. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Snijd de boven- en onderkant van de vleestomaten in. Haal de burrata uit de verpakking en laat uitlekken. Snijd de citroen in partjes.

 

Voeg de tomaten toe aan de pan met inmiddels kokend water en blancheer 3 minuten. Spoel af met koud water en verwijder het velletje. Snijd de tomaat in kleine stukjes en laat het vocht even uitlekken.

 

Doe de klein gesneden vleestomaten in een bak en meng met de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes (bewaar 1 tl voor de garnering). Breng op smaak met de mosterd, olijfolie en peper en zout naar keuze.

 

Doe de avocado met het sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en prak fijn.

 

Zet de kookringen op de borden en verdeel de avocado over de kookringen. Verdeel hier vervolgens het tomatenmengsel overheen. Druk lichtjes aan en verwijder de kookringen. Snijd de burrata in 4 stukken en verdeel over de tomaten tartaar. Garneer met de overgebleven kappertjes en serveer met partjes citroen.

4 personen 25 min