Venkelsalade met avocado

Met framboos en warme geitenkaascroutons.

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl rodewijnazijn (of frambozenazijn)
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt
  • 150 g zachte geitenkaas met honing, verbrokkeld
  • 1 stokbrood, in schuine plakken (voor grote eters; neem een extra stokbrood)
  • 2 zachte, eetrijpe avocado’s
  • 100 g babyleaves sla
  • 100 g verse frambozen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de geitenkaas over de plakken stokbrood, bedruppel met een klein beetje olie en bestrooi met versgemalen peper. Bak het stokbrood met geitenkaas in 15 minuten goudbruin.

Klop intussen een dressing met de rest van de olie en de azijn, breng op smaak met zout en peper.

Schaaf de venkel met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mesje in flinterdunne plakken. Meng de slablaadjes en venkel in een kom met driekwart van de dressing, zorg dat elk blaadje en stukje venkel met een dun laagje dressing bedekt is.

Verdeel de salade over vier borden. Snijd de avocado op het laatst in plakken en leg dit, samen met de frambozen op de salade, besprenkel met de rest van de dressing. Serveer de geitenkaascroutons erbij.

Eet smakelijk!

4 personen25 min