Witte chocolala

Met peer, biet en basilicum.

Ingredienten

  • 4 handperen, gewassen

  • 300 ml bietensap (fles Demeter, 700 ml)

  • 2 el honing

  • 200 ml volle kwark

  • 1 reep witte chocolala met studentenhaver

  • enkele blaadjes verse basilicum, fijngesneden

  • scherp, groot koksmes

Snijd de peren met een groot, scherp mes in de lengte in dunne plakken (de pitjes en het steeltje mogen er gerust aan blijven zitten). Schenk het bietensap in een brede pan met dikke bodem. Leg de plakken peer erin en breng het geheel aan de kook. Laat de peer 2 minuten meekoken, schep ze voorzichtig uit het vocht en leg apart.

Zet een grote bak met ijskoud water klaar waar de pan straks ingezet kan worden om af te koelen.

Roer de honing door het bietensap, breng opnieuw aan de kook en laat, al roerende, ca. 10 minuten op hoog vuur inkoken.

Neem zodra het bietensap dikker begint te worden en bellen begint te trekken de pan van het vuur en zet de pan onmiddellijk in de grotere bak met koud water om te voorkomen dat de bietenstroop gaat verbranden.

Snijd met een groot, scherp mes de chocolala in lange, dunne flinters. Schik op elk bord enkele roze plakken peer, schep er kwark over en druppel het bietenstroopje erover. Bestrooi het geheel ruim met knapperige witte chocolala en basilicum.

Eet smakelijk!

4 personen20 min