Yoghurtijs

Met warme peren-kardemomsaus.

Ingredienten

  • 4 bolletjes yoghurtijs van Landmarkt

  • 4 zaadjes kardemom

  • 1 tl citroensap

  • 50 g chocolala double espresso

  • 500 ml perensap

  • handvol granola noten van Landmarkt

Kneus de zaadjes kardemom. Breng het perensap met de gekneusde kardemomzaadjes, het citroensap en een mespunt zout aan de kook.

Kook het sap in 25-30 minuten in tot een stroperige saus, zodra je ziet dat het sap goudkleurig wordt en er bellen ontstaat heb je de juiste consistentie.

Het slimst is om het sap tevoren in te koken en op het laatst alleen nog te verwarmen.

Snijd met een scherp slagersmes de espressochocolade in fijne snippers. Verdeel de bolletjes ijs over vier bakjes, schenk er wat warme perensaus over en bestrooi met chocolade en granola van Landmarkt.

Eet smakelijk!

4 personen30 min