fbpx

Zalmbonbon

met Hollandse garnaaltjes.

Ingredienten

  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 50 g Hollandse garnaaltjes
  • 50 g rode foreleitjes
  • klein bosje dille
  • 1 limoen
  • 1 el mierikswortel
  • 3 el crème fraîche

Meng de garnaaltjes met de foreleitjes, de mierikswortel en de crème fraîche. Houd 12 topjes dille apart, snijd de rest fijn. Boen de limoen schoon, rasp ½ tl van de schil fijn en pers de vrucht uit.

Breng het garnalenmengsel op smaak met de fijngesneden dille, de limoenrasp en -sap, zout en versgemalen peper.

Leg een plakje zalm op een velletje plastic. Leg het vel plastic op een kopje en duw het plastic met de zalm erop naar binnen zodat er een holte ontstaat. Leg een schepje garnalenvulling in de holte en trek het plastic omhoog en vouw het al draaiende dicht. Steek er een topje dille in, verwijder het plastic van de zalm en druk de bovenkant van de zalm helemaal dicht.

Eet smakelijk!

 

Tip:           Deze amuse kan gerust een dag van tevoren worden bereid. Zorg dat de vis zo kort mogelijk buiten de koelkast verblijft tijdens het bereiden. Neem de amuse 15 minuten voor serveren uit de koelkast zodat het gerecht op temperatuur komt en de smaken volledig tot hun recht kunnen komen.

6 personen 15 min