Zeeuws Mosselpannetje

Door Anne van YLBB.

Ingredienten

  • 4 kilo mosselen

  • 2 preien

  • 2 uien

  • 2 laurierblaadjes

  • paar takjes bladselderij

  • 1 glas droge witte wijn

Spoel de mosselen af met koud water en check of er geen kapotte mosselen tussen zitten.

Snijd de prei en de ui in ringen en hak de bladselderij(blaadjes) grof.

Doe de prei, uien en selderij samen met de laurierblaadjes en de wijn in een grote mosselpan.

Vul daarna de pan voor driekwart met mosselen, breng op smaak met peper en zet de pan met gesloten deksel op hoog vuur.

Als de mosselen koken komt het vocht omhoog, zet dan de deksel schuin op de pan totdat het vocht weer zakt en schud vervolgens de mosselen even op.

Zet daarna het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht nog twee keer tot het deksel omhoog komen tijdens het koken.

Et voila! De mosselen zijn klaar om direct te serveren.

Lees meer over Anne op haar blog: http://www.yourlittleblackbook.me/

4 personen15 min