fbpx

Zeeuwse mosselen in bier

door Kika van Weekrecept.

Ingredienten

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 citroen
  • 300 ml blond bier – bijv. Bammetjes van Instock
  • 2 mespunten boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout – naar keuze

Pel en snipper de knoflook en sjalotjes. Was de bleekselderij, winterpeen en prei en snijd in kleine stukken. Snijd de citroen in schijfjes.

Doe de mosselen in een pan met koud water en laat circa 5 minuten weken. Gooi de mosselen die blijven drijven weg (deze zijn niet goed).

Verhit de boter in een (mossel)pan en fruit de knoflook en sjalotjes aan. Voeg de fijn gesneden bleekselderij, winterpeen en prei toe en bak kort mee.

Draai het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Blus de mosselen af met het bier. Doe de deksel op de pan en laat circa 5 minuten koken. Haal de deksel van de pan en kook de mosselen nog enkele minuten totdat alle mosselen open zijn. Breng op smaak met citroen, peper en zout.

Serveer de mosselen met saus naar keuze en met een lekker stuk brood of friet.

4 personen 20 min