Zoete aardappelcurry

Met sperzieboon, broccoli, kikkererwt en feta.

Ingredienten

  • 750 gr zoete aardappels

  • 300 gr broccoli, in zeer kleine roosjes

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)

  • 300 gr sperziebonen, schoongemaakt

  • 200 gr feta, verbrokkeld

  • soepstengels

  • 2 el olijfolie

  • 1 pot Madrasmedley (Kleinste Soepfabriek, 400 ml)

Schil de zoete aardappels, snijd in plakjes en daarna in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan, bak de zoete aardappels daarin met de deksel op de pan in 15 minuten gaar, schud af en toe om.

Breng intussen een pan met water en zout aan de kook. Kook de sperziebonen 3-4 minuten, neem eruit en kook de broccoli 2 minuten.

Spoel de kikkererwten af in een zeef en voeg toe aan de pan met zoete aardappels.

Verwarm de pot soep met 100 ml water bij de zoete aardappels.

Schep op het laatst de sperziebonen en broccoli erdoor en bestrooi met feta. Serveer de curry met soepstengels.

Eet smakelijk!

4 personen30 min