Zoete Aardappelsoepje

Met limoenschuim.

Ingredienten

  • • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • • 1 teen knoflook
  • • 1 sjalotje
  • • 1250 ml water
  • • 1 tl komijn
  • • 1 tl paprikapoeder
  • • 1 tl kurkuma
  • • ½ tl chilipoeder (optioneel)
  • • 250 ml slagroom
  • • 1 limoen

Bereiden:

Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Plet het teentje knoflook.

Maak de sjalot schoon en snij deze fijn. Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de droge kruiden toe en roer deze door het knoflook/ui mengsel.

Voeg al het water en de zoete aardappelparten toe. Kook tot de aardappel gaar is. Pureer de soep en maak op smaak met zout. Voeg eventueel  iets van de room toe om de soep romiger te maken. Sla de slagroom tot yoghurt dikte. Voeg hier limoen zest aan toe. Serveer de soep met een flinke lepel limoenschuim.

Eet smakelijk!

4 personen 30 min