Zomerbulgursalade

Met kikkererwt, watermeloen en jonge boerenkaas.

Ingredienten

  • 1 sinaasappel, schoongeboend

  • 3 el olijfolie extra vierge

  • 200 g bulgur

  • watermeloen

  • 1 komkommer, in kleine blokjes

  • 1 blikje kikkererwten

  • 150 g jonge boerenkaas, in stukjes

  • handvol olijven, gesneden

Rasp een klein beetje van de schil, pers de vrucht daarna uit.

Meng de sinaasappelrasp met het sap, de olie en zout en peper naar smaak en schep dit door de droge bulgur. Schenk 400 ml kokend water over de bulgur, dek af en laat enige tijd wellen.

Snijd 4 dunne plakken van de watermeloen, en verdeel daarna de rest van de vrucht in 2 stukken, de ene helft gaat in grove stukken en de andere helft in piepkleine blokjes.

Schep de bulgur om met de kleine stukjes watermeloen en komkommer.

Spoel de kikkererwten in een zeef met water, laat uitlekken en schep door de bulgur.

Verdeel de jonge boerenkaas en olijven over de bulgur. Geef bij de salade het plakje en de grof gesneden watermeloen.

Eet smakelijk!

4 personen20 min