Recepten

Bloemkoolcouscous

met tomaatjes, vegan geitenkaas en geroosterde amandel. Bereiden:   Snijd alle roosjes van de bloemkolen, en snijd vervolgens de roosjes van de roosjes tot korreltjes ter grootte van couscous. (De stronken van de roosjes worden in dit recept niet gebruikt, maar je zou er een bloemkoolsoep van kunnen maken door de stronkjes gaar te koken […]

Lees verder

Avocadotortilla

met geroosterde paprika en falafel. Bereiden: Verhit de oven voor op 225 °C. Leg de paprika’s 15 minuten in het midden van de oven, keer halverwege. Neem de paprika’s met een tang uit de oven, doe ze over in een plastic zakje en laat iets afkoelen. Trek de schilletjes van de paprika’s, verwijder steel en […]

Lees verder

Gevulde paprika’s

met vegangehakt en couscous. Bereiden:   Breng de bouillon aan de kook. Meng de ui met de droge couscous in een schaal en schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af en laat de couscous enkele minuten wellen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes. […]

Lees verder

Spelt-spaghetti

met aubergine, sesamzaad en lente-ui. Bereiden:   Snijd de aubergines met een zeer scherp (tomaten)mesje in de dunst mogelijke plakjes. Spreid de plakjes uit op een dikke laag keukenpapier, bestrooi licht met zout, bedek met nog een dikke laag papier en laat even staan. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en […]

Lees verder

Andijviesalade

met geroosterde dadelpastinaak, shii-take en gesmolten kaas. Bereiden: Schil de pastinaak, verwijder het harde stuk aan de bovenkant en halveer, met een groot mes, de pastinaken in de lengte. Snijd daarna de helften in de lengte in drie langwerpige stukken. Kook de pastinaak 5-6 minuten, verwarm intussen de oven voor op 200 °C.   Snijd […]

Lees verder

Bietenburgers met avocado

en rucola, kiemen en avocado mayonaise. Bereiden:  Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de biet, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en geraspte biet samen met de kruiden even aan in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Doe de kikkererwten in een kom en […]

Lees verder

Champignontaartje met Cheddar

en spinaziesalade met geroosterde tomaatjes. Bereiden:  Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf […]

Lees verder

Zoete Aardappelsoepje

Met limoenschuim. Bereiden: Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Plet het teentje knoflook. Maak de sjalot schoon en snij deze fijn. Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de droge kruiden toe en roer deze door het knoflook/ui mengsel. Voeg al het water en de […]

Lees verder

Watermeloenpizza

met zelfgekozen fruit en yoghurt. Snijd een kwart watermeloen in 8 partjes. Schep een een theelepel yoghurt in het midden van een partje. Dit kan uiteraard elke yoghurtsoort zijn die je lekker vindt. Kokosyoghurt is bijvoorbeeld ook erg lekker bij watermeloen. Bekleed het partje met verschillende stukjes fruit. Sleep vanuit het midden, zodat je de […]

Lees verder

Gepofte pompoenpuree

met boerenkool, kaneel en komijn. Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de pompoenen in aluminiumfolie en laat de pompoenen in ongeveer 1 uur zacht worden*. Laat de pompoenen afkoelen. Bereiden: snijd voorzichtig het kapje met steeltje van de pompoen. Schep met een lepel het bovenste vruchtvleeseraf. Schep voorzichtig de pompoenpitjes met de […]

Lees verder

Pokébowl met broccolirijst

Met gerookte zalm en avocado. Bereiden:Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de broccolirijst toe en bak in 2-3 min gaar.Breng op smaak met de sojasaus en zout en peper. Snijd de avocado en gerookte zalm in blokjes. De komkommer kun je in stukjes snijden of je kunt er slierten van maken met behulp […]

Lees verder

Broccolifrittata

met feta, goudgele knoflook en tomaatjes. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in 2 gedeelten 1-2 minuten, neem met een schuimspaan uit de pan en leg onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat de […]

Lees verder
1 2 3 13