Recept: Mosselen op Indonesische wijze

Mosselen op Indonesische wijze, van onze chef JorisTijd: 20 minuten, 4 personen Boodschappenlijstje: 2kg mosselen 2 stengels sereh [citroengras] 4 tenen knoflook 2 sjalotjes 2 duimen gember 2 chillipepers 1 flinke scheut sojasaus 400 ml kokosroom  Ter garnering: Koriander Chilipeper Limoen Gamba Recept: 1 Was de mosselen grondig 2 Snijd de knoflook en gember fijn…

Read article

Recept: Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaartTijd: 1 uur (met 40 minuten oventijd), 4 personen Boodschappenlijstje: Spinazie – 1 zak (450 gram) Pijnboompitten – 1 handje Feta – 1 pakje (200 gram) Eieren – 2 stuks Bladerdeeg – 6 plakken Knoflook – 3 tenen Komijn Gedroogde koriander Zwarte peper Zout Recept: Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien…

Read article

Recept: Broccoli zoete aardappel stamppot

Broccoli zoete aardappel stamppot Tijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 personen Boodschappenlijstje: Broccoli – 2 stuks Zoete aardappels – 1 kilo Cherry tomaatjes – 500 gram Geitenkaas (Buche gerijpt) – 200 gram Gedroogde tijm Provinciaalse kruiden Peper & zout naar smaak Olijfolie Recept: Verwarm de oven voor op de grill stand voor de tomaatjes. Schil de…

Read article

Recept: Bloemkool nuggets in bierbeslag

Bloemkool nuggets Boodschappenlijstje: Hollandse bloemkool van de familie Slagter – 1 stuk 125ml ijskoud bier (Gele rakker van Landmarkt natuurlijk) 125g gezeefde bloem  2 eierdooiers  2 eiwitten  snuf zout Recept: Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij. Roer tot een glad beslag. Voeg het zout en de eidooiers toe en…

Read article

Recept: Acaï bowl met fruit

Acaï bowl met fruit Tijd: 10 minuten bereidingstijd, 4 personen Boodschappenlijstje: Bananen – 4 stuks Rood fruit (diepvries) – 1 zakje Aardbeien – 1 bakje Acaï poeder – 4 eetlepels Plantaardige soyayoghurt – 400 gram Landmarkt muesli – 8 eetlepels Kokosvlokken – 4 eetlepels Recept: Een dag van te voren : Haal twee bananen uit…

Read article

Recept: Paas pannenkoekjes met Hollandse aardbeien

Paas pannenkoekjes met Hollandse aardbeienTijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 stuks Boodschappenlijstje: Pannenkoekenmeel (donker) – 230 gram Bakpoeder – 2 theelepels Eieren – 6 stuks Melk – 400 ml Boter – 4 mespunten Zout – 1 snufje Aardbeien – 1 doosje Frambozensaus Paaseieren ter decoratie Recept: Spoel de aardbeien en snijd in stukjes. Scheid de eieren…

Read article

Recept: Wrap merquez chipolata met zelfgemaakte koolsalade

Wrap merquez chipolata met zelfgemaakte koolsaladeTijd: 15/20 minuten bereidingstijd, Lunch/hapje, 4 stuks Boodschappenlijstje: Santa Maria tortilla wraps Palmesteyn merquez chipolata – 4 stuks Boter of olie (om in te bakken) Bakje knoflooksaus voor de koolsalade : Gesneden witte kool – 400 gram zak Gesneden rode kool – 400 gram zak mayo van Landmarkt – 5…

Read article

Recept: Zeewierwrap met gerookte makreel

Zeewierwrap met gerookte makreel Tijd: 5/10 minuten bereidingstijd, Lunch/hapje, 4 stuks Boodschappenlijstje: Seaweed wraps Gerookte makreelfilet – 2 stuks Truffel mayo van Landmarkt Veldsla Zoet zure uien van Landmarkt Recept: Smeer de zeewierwrap in met een dun laagje truffel mayo. Verdeel een handje veldsla over de wrap. Verbrokkel een halve gerookte makreelfilet over de wrap.…

Read article

Recept: Vegan wrap met vegan saladeblokjes van Max & Bien

Vegan wrap met vegan saladeblokjes van Max & Bien Tijd: 5/10 minuten bereidingstijd, Lunch/hapje, 4 stuks Boodschappenlijstje: Organic wraps Amaizin Rode ui – half Komkommer – half Cherry tomaatjes – 20 stuks Mayoneur vegan knoflook mayo Koriander – handje Vegan saladeblokjes van Max & Bien Recept: Snijd de halve rode ui in ringen, de halve…

Read article

Recept: Hartige taart met Hollandse kaas

Hartige taart met Hollandse Tijd: 15 minuten bereidingstijd, 40 minuten oventijd, Hoofdgerecht, 4 personen Boodschappenlijstje: Broccoli – 1 stuk Rode paprika – 1 stuk Gele paprika – 1 stuk Sperziebonen – 100 gram Bladerdeeg – 1 rol Crème fraîche – 125 gram Geraspte Hollandse kaas (jong belegen) – 150 gram Eieren – 3 stuks Kruiden…

Read article