fbpx

Recepten

Fish Tales Clubsandwich

Met gerookte sockeye zalm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin. Meng in een kom met een vork de mayonaise met de wasabi en het sap van ½ limoen. Schil de avocado en snijd in plakjes. Druppel de rest van het limoensap erover om te voorkomen dat de avocado verkleurt. Besmeer 1 sneetje brood […]

Lees verder

Scholfilet met fagioli misto

Met appel, chilimosterzaadjes en munt. Verwarm de helft van de boter in een hapjespan. Fruit de uiringen op een laag vuur in 3-4 minuten goudgeel. Voeg de ringen appel toe en bak nog 2-3 minuten. Spoel intussen de inhoud van het blikje gemengde bonen grondig in een zeef onder koud, stromend water, en meng daarna […]

Lees verder

Venkelsalade met avocado

Met framboos en warme geitenkaascroutons. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de geitenkaas over de plakken stokbrood, bedruppel met een klein beetje olie en bestrooi met versgemalen peper. Bak het stokbrood met geitenkaas in 15 minuten goudbruin. Klop intussen een dressing met de rest van de olie en de azijn, breng op smaak […]

Lees verder

Scholfilet met zoete aardappel

Met venkel en ananaschutney. Kook de zoete aardappel in weinig water met zout naar smaak, met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar. Giet de aardappel af en laat 1 minuut op hoog vuur zonder deksel droogstomen. Halveer de venkel met een groot mes in de lengte en snijd daarna in kwarten. Schaaf […]

Lees verder

Zeewolffilet

Met gember, paprika, prei en noedels. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Snijd de onder- en bovenkant van de paprika’s en zet de paprika’s rechtop een werkvlak. Snijd het vruchtvlees in plakken van de zaadlijsten en snijd de plakken paprika in zeer dunne reepjes (en ook de weggesneden […]

Lees verder

Gegrilde zalm met gepocheerd ei

En komkommer-radijs salade. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer in de lengte in lange plakken. Doe de bevroren doperwten in een kom, schenk er kokend water op en laat 1 minuut staan, spoel daarna direct in een vergiet af onder koud water zodat de doperwten knapperig blijven. […]

Lees verder

Geroosterde pompoensalade

Met rode kool en gamba’s. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen met een groot mes. Schep met een lepel de pitten eruit. Leg de helften met de bolle kant naar boven op een werkvlak en snijd de pompoen in dunne plakken, laat de schil er gerust aan zitten! Leg de plakken […]

Lees verder

Zeewolf in korst van sesam, limoen en nori

met rauwe courgette-venkelsalade & zwarte quinoa. Halveer de courgette en de venkel in de lengte en snijd of schaaf ze daarna in flinterdunne plakken. Meng de groenten met zout, versgemalen peper, limoensap en de helft van de olie. Was de quinoa, breng in 500 ml water en zout naar smaak aan de kook en gaar, […]

Lees verder

Haring met mierikswortelsaus

Met zoute komkommer en lauwwarme aardappelsalade. Schaaf de komkommer in zo dun mogelijke plakjes, bestrooi met zout en leg in een vergiet. Bedek de komkommer met keukenpapier en leg er iets zwaars op zodat er zoveel mogelijk vocht uit de komkommer trekt. Was de aardappels grondig en kook ze, in de schil, in 20 minuten, […]

Lees verder

Selderijstamppotje

Met gestoomde groene kool en limoengarnaaltjes. Verwijder de onder- en bovenkant van de knolselderij en halveer de knol. Snijd beide helften in plakken, verwijder de schil en snijd de plakken in blokjes. Was de blokjes en breng de knolselderij samen met de aardappel en zout naar smaak aan de kook. Kook de knolselderij en aardappels […]

Lees verder

Superfoodsalade met in limoen gegaarde zalm

Met incabessen, avocado, paprika, lijnzaadolie en zeeziltzout. Pers de limoenen uit, rasp een klein beetje van de schoongeboende schil. Snijd de zalm in flinterdunne plakjes en leg de plakjes in de helft van het limoensap, laat enige tijd staan*. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met het grootste gedeelte van de rest van het […]

Lees verder

Pakketje van Skrei, prei en spek

Met gele oerpeen en rodelinzenpuree. Breng de linzen met de stukjes oerpeen, fijngesneden gember,750 ml water en zout naar smaak aan de kook. Kook het linzenmengsel in 20/25 minuten, met de deksel schuin op de pan, in tot een dikke puree. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de stukjes bakpapier op een werkvlak […]

Lees verder
1 9 10 11 12 13 14