fbpx

Recepten

Venkelpizza

Met rucolapesto en wortelsalade. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de broden in de lengte. Snijd de venkel en uien in dunne plakjes en verdeel over de vier broodhelften. Bestrooi met versgemalen peper en wat zout naar smaak en verdeel er daarna de geraspte kaas over. Bak de venkelpizza in 15 minuten goudbruin […]

Lees verder

Salade met gepofte pompoen

Met walnoten en paddenstoelen. Verwarm de oven voor op 180° C. Was de pompoen grondig, zet de pompoen in zijn geheel in de oven en gaar de pompoen in ca. 1 uur. Leg de laatste 20 minuten de walnoten en champignons naast de pompoen in de oven, besprenkel de champignons met een beetje olie en […]

Lees verder

Speltspaghetti met aubergine

Met sesamzaad, lente-ui en brokkelkaas. Snijd de aubergines met een zeer scherp (tomaten)mesje in de dunst mogelijke plakjes. Spreid de plakjes uit op een dikke laag keukenpapier, bestrooi licht met zout, bedek met nog een dikke laag papier en laat even staan. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat de […]

Lees verder

Artisjok

Met geitenkaassaus en vijgenbrood. Snijd met een groot mes de dikke steel aan de onderkant van de artisjok. Kook de artisjokken in een grote pan met ruim water met zout in 40 minuten gaar. Zorg dat de artisjokken onder water blijven door er een bord op te leggen met iets zwaars erop. Zodra je de […]

Lees verder

Krieltjessalade met rode kroot

Met walnoot, paddenstoel en uitgebakken katenspek. Prik de zak maaltijdkrieltjes enkele malen in en verhit de krieltjes -in de zak- 7 minuten in de magnetron. Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten even, laat daarna afkoelen. Leg de plakjes katenspek in de hete, nog steeds droge koekenpan, draai het vuur laag en laat het […]

Lees verder

Landmarkt Chocolala

Met avocado, vanille-ijs en honing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de helft van de chocolala in flinters. Breek de rest in stukjes en leg het in een kommetje. Voeg 3 el kokend water toe, roer het geheel om en laat even staan. Verwarm de chocolala 20 seconden bij 600 Watt in de magnetron, roer […]

Lees verder

Broodpudding

Met peer, krent, rozijn en druif. Bereidingstijd: 15 min + 45 min oven – 10 stukken Week de krenten en rozijnen in heet water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in stukken, schenk de melk erover en laat 5 minuten staan. Klop de eieren los en schep dit door het weekgeworden […]

Lees verder

Geroosterde aubergine

Met gepofte knoflookolie en dilleyoghurt. Doe de bol knoflook in een heel klein pannetje, schenk er olie over tot de knoflook onder staat. Verwarm de knoflook op een laag vuur, tot de knoflook na ca. 30 minuten zacht is geworden – als je er met een scherp mesje insteekt moet het mesje er gemakkelijk inglijden. […]

Lees verder

Spruitjessalade

Met appels, pecannoten en manchegokaas. Verwijder het stronkje en eventueel de buitenste bruine blaadjes van de spruitjes. Kook de spruitjes 3 minuten in ruim water met zout, neem ze uit de pan met een schuimspaan, spoel af met koud water en laat uitlekken. Was de andijvie grondig, droog de bladeren af en snijd in dunne […]

Lees verder

Panna cotta

Met geschaafde melkchocolade en granaatappel. Voorbereiden: Breng de melk met de slagroom en het merg van de vanille aan de kook en laat op laag vuur, op een warmhoudplaatje, 30 minuten trekken. Week de gelatine in koud water tot het zacht is geworden. Roer de suiker door de melk tot het geheel is opgelost. Knijp […]

Lees verder

Witte chocolala

Met peer, biet en basilicum. Snijd de peren met een groot, scherp mes in de lengte in dunne plakken (de pitjes en het steeltje mogen er gerust aan blijven zitten). Schenk het bietensap in een brede pan met dikke bodem. Leg de plakken peer erin en breng het geheel aan de kook. Laat de peer […]

Lees verder

Champignontaartje met Roquefort

En spinaziesalade met geroosterde tomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf de […]

Lees verder
1 10 11 12 13 14