Recepten

Gegrilde ribeye van Palmesteyn met gepofte aardappel

En gepofte knoflookboter, geroosterde tomaatjes en broccoli. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de knoflook met schil over in een klein ovenbestendig schaaltje en schenk hierin dusdanig olie op dat de knoflook onder staat. Zet de knoflook en de aardappels in de oven. Neem na 30 minuten de knoflook uit de oven, laat […]

Lees verder

Beluga linzen met gorgonzola

Met zoete aardappel, rode ui en broccoli. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappels schoon (met een schuursponsje) en halveer ze (de schil mag erop blijven). Leg de platte kant op een snijplank en snijd daarna in dunne partjes. Doe de partjes in een ruime ovenschaal, doe er chilipoeder, zout naar […]

Lees verder

Zoete aardappelpuree

Met paddenstoelen en spekjes. Zet de cantharellen in de week in een kom met lauw water. Bak de spekjes langzaam uit op laag vuur in een droge koekenpan. Voeg, zodra het vet is gesmolten, de uien toe en laat ze langzaam bruinen – voeg eventueel olijfolie toe als de uien dreigen aan te bakken. Breng […]

Lees verder

Kip-gambaspiezen

In limoen gemarineerd met gembernoodles en spinazie. Week de houten prikkers in water (als je de bbq gebruikt, hoeft niet voor de grillpan). Boen de limoenen schoon. Pers 2 limoenen uit en rasp de schil van 1 limoen, snijd de andere limoen in plakken of partjes. Snijd de kipfilet in stukken. Meng het limoensap met […]

Lees verder

Salade met gerookte kip

Met broccoli en knoflookcroutons. Snijd de onderkant van de stronk broccoli en schil de buitenkant van de stam. Snijd zeer dunne roosjes met een lang dun stukje stam eraan. Breng een grote pan met water en zout naar smaak aan de kook. Laat de broccoliroosjes 1-2 minuten koken zonder deksel op de pan, neem uit […]

Lees verder

Kerrie kip

Met frisse appelraita, broccoli en naanbrood. Meng de yoghurt met de kerrie kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak. Schep de kip om met 100 ml van het yoghurtmengsel, doe in een ovenschotel en bedek met aluminiumfolie. Rasp de appel en meng, samen met de koriander, met de rest van de yoghurt. Verhit de […]

Lees verder

Boerenkoolstamppot met gebakken rookworst

En knolselderij-walnootcrunch. Snijd de knolselderij in plakken en schil ze daarna. Houd 1 plak apart, en snijd de rest in stukken. Kook de knolselderij en de aardappel met zout naar smaak 20 minuten. Snijd de achtergehouden plak knolselderij in piepkleine blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin, op halfhoog […]

Lees verder

Pittige biefstuk

Met gesmoorde zoete paprika en krieltjes. Verhit 1 el olie in een antiaanbak hapjespan en fruit de paprika hierin 2-3 minuten, schep af en toe om. Doe de tomaten erbij met 1 tl azijn en 1 mespunt suiker, leg de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen. Verhit intussen de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing […]

Lees verder

Pittige kipnoodles

In little gem. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Laat de noodles in een bak met heet water 15 minuten weken en laat daarna uitlekken in een vergiet. Verhit een gedeelte van de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 5-6 minuten gaar, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Schil […]

Lees verder

Palmesteyn biefstuk

Met Comice peren en verse spinazie. Was de peren en snijd elke peer in de lengte in 8 partjes. Bestrijk de biefstuk en de stukken peer dun met olie. Verhit een grillpan en grill de stukken peer 2-3 minuten, keer halverwege om. Grill daarna de biefstukken 3 minuten, keer ze daarna, leg op elk stuk […]

Lees verder

Gegrilde kippendij

met spinaziesalade en gemarineerde groenten. Verwarm de citroen 30 seconden in de magnetron, rasp een kwart van de schil en pers de vrucht uit. Snijd de champignons in flinterdunne plakjes en schaaf met de kaasschaaf of dunschiller de courgette in dunne plakjes. Schep de champignons en courgette om met het citroensap, 2 el olie en […]

Lees verder

Linzenburgers

Met mangosalade. Doe de linzen, samen met de kokosmelk, zout naar smaak en ongeveer 300 ml water aan de kook. Breng het geheel, met de deksel op de pan, langzaam aan de kook. Roer, zodra de linzen beginnen te koken, af en toe goed door, vooral over de bodem. Als de linzen dreigen aan te […]

Lees verder
1 11 12 13