fbpx

Recepten

Broodpudding

Met peer, krent, rozijn en druif. Bereidingstijd: 15 min + 45 min oven – 10 stukken Week de krenten en rozijnen in heet water. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in stukken, schenk de melk erover en laat 5 minuten staan. Klop de eieren los en schep dit door het weekgeworden […]

Lees verder

Geroosterde aubergine

Met gepofte knoflookolie en dilleyoghurt. Doe de bol knoflook in een heel klein pannetje, schenk er olie over tot de knoflook onder staat. Verwarm de knoflook op een laag vuur, tot de knoflook na ca. 30 minuten zacht is geworden – als je er met een scherp mesje insteekt moet het mesje er gemakkelijk inglijden. […]

Lees verder

Spruitjessalade

Met appels, pecannoten en manchegokaas. Verwijder het stronkje en eventueel de buitenste bruine blaadjes van de spruitjes. Kook de spruitjes 3 minuten in ruim water met zout, neem ze uit de pan met een schuimspaan, spoel af met koud water en laat uitlekken. Was de andijvie grondig, droog de bladeren af en snijd in dunne […]

Lees verder

Panna cotta

Met geschaafde melkchocolade en granaatappel. Voorbereiden: Breng de melk met de slagroom en het merg van de vanille aan de kook en laat op laag vuur, op een warmhoudplaatje, 30 minuten trekken. Week de gelatine in koud water tot het zacht is geworden. Roer de suiker door de melk tot het geheel is opgelost. Knijp […]

Lees verder

Witte chocolala

Met peer, biet en basilicum. Snijd de peren met een groot, scherp mes in de lengte in dunne plakken (de pitjes en het steeltje mogen er gerust aan blijven zitten). Schenk het bietensap in een brede pan met dikke bodem. Leg de plakken peer erin en breng het geheel aan de kook. Laat de peer […]

Lees verder

Champignontaartje met Roquefort

En spinaziesalade met geroosterde tomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf de […]

Lees verder

Aardappelgratin

Met geitenkaas en spruitjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de ongeschilde aardappels in zeer dunne plakjes. Schep de uiringen om met de aardappelplakjes, breng op smaak met zout en peper en leg dit in de ovenschaal. Leg de geitenkaas erop, schenk er de melk bij en gaar de aardappels in 25 minuten […]

Lees verder

Shoarmavlees uit de oven

Met Indiase yoghurt, naanbrood en wortelsalade. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het shoarmavlees over in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en verwarm 15 minuten. Rasp intussen de wortel grof, schep om met 1 el olie en zout en versgemalen peper naar smaak. Rasp ook de appels tot op het klokhuis, de schil […]

Lees verder

Palmesteyn hamburger

Met komkommersalsa en venkelpuree. Snijd de venkelknol in zeer kleine stukken, snijd de dunne stengels in zeer dunne plakjes en houd die apart. Snijd de aardappel in stukken. Breng de aardappel met de kleine stukken venkelknol aan de kook, breng op smaak met zout en laat, met de deksel op de pan, 20 minuten koken. […]

Lees verder

Gevulde paprika’s

Met gehakt en couscous. Verhit intussen de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de gemalen paprika en cayennepeper. Schep de bulgur in een schaal om met de gebakken specerijen en schenk er 500 ml kokend water over. Breng het geheel op smaak met zout, […]

Lees verder

Gegrilde ribeye van Palmesteyn met gepofte aardappel

En gepofte knoflookboter, geroosterde tomaatjes en broccoli. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de knoflook met schil over in een klein ovenbestendig schaaltje en schenk hierin dusdanig olie op dat de knoflook onder staat. Zet de knoflook en de aardappels in de oven. Neem na 30 minuten de knoflook uit de oven, laat […]

Lees verder

Beluga linzen met gorgonzola

Met zoete aardappel, rode ui en broccoli. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappels schoon (met een schuursponsje) en halveer ze (de schil mag erop blijven). Leg de platte kant op een snijplank en snijd daarna in dunne partjes. Doe de partjes in een ruime ovenschaal, doe er chilipoeder, zout naar […]

Lees verder
1 12 13 14 15