Recepten

Entrecote met bietenremoulade

roquefort, knolselderij en kort gekookte spruiten. Schil het bietje en snijd in stukjes. Pureer met een staafmixer of in een vijzel het bietje met de mayonaise glad. Meng de augurk en sjalot door de bietenremoulade en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de knolselderij ongeschild in plakken van ongeveer een halve centimeter […]

Lees verder

Zalmbonbon

met Hollandse garnaaltjes. Meng de garnaaltjes met de foreleitjes, de mierikswortel en de crème fraîche. Houd 12 topjes dille apart, snijd de rest fijn. Boen de limoen schoon, rasp ½ tl van de schil fijn en pers de vrucht uit. Breng het garnalenmengsel op smaak met de fijngesneden dille, de limoenrasp en -sap, zout en […]

Lees verder

Vegetarische tomaten tartaar met burrata

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook.   Pel en snipper de sjalot. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Snijd de boven- en onderkant van de vleestomaten in. Haal de burrata uit de verpakking en laat uitlekken. Snijd de citroen in partjes.   Voeg de tomaten toe […]

Lees verder

Gebakken zalm met honing-mosterdsaus

door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Pel en pers de knoflook. Rasp de citroen. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en eventuele draden. Pluk de dille. Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met 1 teen knoflook, 1 hand dille en de citroenrasp. Verdeel hier […]

Lees verder

Sliptong met gebakken kappertjes

Door Kika van weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand (ongeveer 220 graden).   Was de aardappelen en boen ze schoon. Snijd de kopjes van de groene asperges en snijd de citroen in plakjes. Pluk de peterselie.   Doe de aardappelen in de pan met […]

Lees verder

Knolselderijsoep

met gekaramelliseerde ui, dillecrème en ossenworst. Snijd de twee stuks knolselderij in plakken, schil, was en droog de plakken daarna. Snijd de plakken achtereenvolgens in reepjes en in kleine blokjes. Verwarm in een grote soeppan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui totdat het begint te karamelliseren en lichtbruin wordt, schep af en toe […]

Lees verder

Klassieke kaasfondue met truffelkaas

Door Kika van Weekrecept. Pel de knoflook. Snijd de stokbrood in sneetjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de cherrytomaten en geschrapte worteltjes.   Snijd de randen van de kazen (emmentaler, gruyère en truffel) en rasp de kazen in grove stukken.   Verhit 1 eetlepel truffelolie in een (kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de […]

Lees verder

Sliptong met veldsalade

met verse doperwten en wasabi-dressing. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook en kook hierin de erwten 1 minuut, spoel ze daarna onmiddellijk in koud water om het kookproces te stoppen.   Boen de limoen schoon en halveer de limoen. Snijd de ene helft in plakken. Rasp een beetje […]

Lees verder

Gevulde pompoenrollade

Door Kika van Weekrecept. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden en draden. Leg de stukken pompoen met de binnenkant naar boven op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet 60 minuten in de oven. Pel en snipper ondertussen de knoflook en […]

Lees verder

Vegetarische bourguignon met hete bliksem

door Kika van Weekrecept. Bereiden: Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd het (veggie) runderstoofvlees en de paddenstoelen in stukjes. Schil de wortelen en snijd in stukjes. Schil de aardappelen en appels en snijd in stukken. Pluk de tijm. Verhit een flinke mespunt boter […]

Lees verder

Spaghetti met kokkels en zeekraal

door Kika van Weekrecept. Bereiden:   Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.   Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was de bliss tomaten en snijd in de lengte doormidden. Snijd de rode peper klein. Pluk de peterselie en was de kokkels.   Verhit 2 eetlepels olijfolie in een […]

Lees verder

Huisgemaakt appelmoes

met appeldiksap. Schil de appels (of niet, als je dat lekkerder vindt) Ontdoe de appels van klokhuis en snijdt ze klein. Meng en verwarm diksap, citroensap en kaneel in een pan en voeg de appels toe. Kook ongeveer 15 minuten zachtjes. Laat afkoelen voor compôte, of maak de appels fijn met een staafmixer. Tip: voeg […]

Lees verder
1 2 3 4 15