Recepten

In zoutkorst gegaarde bietjes

Met honing en waterkers. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in […]

Lees verder

Champignontaartje met vegan cheddar

Met verse spinazie en avocado. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf de […]

Lees verder

Lintpasta met kropsla

Met bleekselderij en camembert. Was de kropsla zorgvuldig, laat de bladeren in een vergiet uitlekken en droog daarna voorzichtig elk blaadje met een theedoek. Rol een derde van de slablaadjes op en scheur in reepjes. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Neem de camembert uit […]

Lees verder

Broccolifrittata

met feta, goudgele knoflook en tomaatjes. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in 2 gedeelten 1-2 minuten, neem met een schuimspaan uit de pan en leg onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat de […]

Lees verder

Eton mess

Met rood fruit en mascarpone. Zet de oven aan op 99 graden en vul de beslagkom met de eiwitten. Klop deze op en voeg de suiker langzaam toe totdat het eiwit stijf geslagen is (er ontstaan pieken die blijven staan). Spuit hier druppels van op een vel bakpapier en stop deze in de oven tot […]

Lees verder

In sinaasappel gemarineerde rode kool

Met cranberries en geschaafde amandel. Voorbereiden (30 min) Halveer de rode kool, snijd de harde stronk en nerf eruit en schaaf met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline de kool in flinterdun reepjes. Doe de gesneden kool in een kom, bestrooi met zout en kneed de kool enkele minuten met de hand zodat alle kooldraadjes enigszins […]

Lees verder

Hartig worteltaartje met saffraan en amandel

Met aubergine en geitenkaas. Wrijf de plakken aubergine in met zout, leg in een vergiet met een schone doek erover met daarop een zwaar gewicht. Laat op deze manier de groente goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed elk plakje deeg tot een bolletje en rol het met een deegroller uit tot […]

Lees verder

Gebakken Tarbot

Met knolselderij en winterpeen. Snijd met een groot mes de buitenkant van de knolselderij. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes (3 x 3 cm is prima). Doe de blokjes in een pan en leg daar een bord op zodat de blokjes niet gaan drijven. Voeg daarna de melk toe. Als de knolselderij gaar […]

Lees verder

Biefstuk van hert

Met aardappelgratin en paprika. *Bereid voor het beste resultaat de gratin een dag van tevoren. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren samen met de kookroom los en voeg hier vervolgens peper en zout naar smaak aan toe. Hak het teentje knoflook fijn en doe dit bij het eimengsel. Schil de aardappels, […]

Lees verder

Landmarkt Pesto

Met pijnboompitten, basilicum en parmezaan. Gooi alles in de blender, en blenderen maar! Eet smakelijk! 2 personen 5 min

Lees verder

Spoom

Met citroensorbetijs. Klop 2 eiwitten met suiker mooi stijf in een keukenmachine. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je scheutje bij scheutje de wijn toe. Voeg hier ondertussen ook lepel voor lepel de citroensorbetijs aan toe. Als er een gladde massa is ontstaan, verdeel je dit over 4 glazen serveer je het direct. Eet smakelijk! […]

Lees verder

Hollandse garnalen

Met avocado. Pel een avocado en stop het vruchtvlees in een keukenmixer. Breng ondertussen 200 ml kookroom aan de kook samen met 2 gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Zet de keukenmixer aan en voeg de room langzaam toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Verdeel de massa over 4 glazen en leg tot […]

Lees verder
1 2 3 4 13