Recepten

Filter op: Categorie of Gang

Gebakken Tarbot

Snijd met een groot mes de buitenkant van de knolselderij. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes (3 x 3 cm is prima). Doe de blokjes in een pan en leg daar een bord op zodat de blokjes niet gaan drijven. Voeg daarna de melk toe. Als de knolselderij gaar is giet je deze […]

Lees verder

Gegratineerde oesters

Verwarm de ovengrill voor op 180 graden. Leg ondertussen voldoende verkreukeld aluminiumfolie op een bakplaat zodat je de oesters er straks stabiel op kunt leggen. Maak de oesters open en leg ze daarna op de bakplaat. Hak daarna peterselie fijn en meng dit met zachte boter. Verdeel dit mengsel over de oesters en strooi hier […]

Lees verder

Landmarkt Pesto

Gooi alles in de blender, en blenderen maar! Eet smakelijk! 2 personen 5 min

Lees verder

Tataki

Marineer het vlees voor 2 uur in 100 ml sojasaus en 2 eetlepels rijstwijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is voor het vlees. Schroei kort de bavette aan alle zijdes dicht op hoog vuur. Leg hierna het vlees in de koelkast om af te koelen (30 minuten in de vriezer […]

Lees verder

Hollandse garnalen

Pel een avocado en stop het vruchtvlees in een keukenmixer. Breng ondertussen 200 ml kookroom aan de kook samen met 2 gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Zet de keukenmixer aan en voeg de room langzaam toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Verdeel de massa over 4 glazen en leg tot slot de […]

Lees verder

Spoom

Klop 2 eiwitten met suiker mooi stijf in een keukenmachine. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je scheutje bij scheutje de wijn toe. Voeg hier ondertussen ook lepel voor lepel de citroensorbetijs aan toe. Als er een gladde massa is ontstaan, verdeel je dit over 4 glazen serveer je het direct. Eet smakelijk! 4 personen […]

Lees verder

Salsa van geroosterde paprika

Stap 1Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten). Stap 2Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa 30 minuten. Stap 3Rooster de […]

Lees verder

Spiezen met gepekelde kip

Stap 1Los het zout en de suiker op in het water met een garde. Stap 2Snij de gemberwortel in dunne plakjes en doe in het water. Stap 3Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat een nacht marineren (pekelen). Voeg eventueel een beetje water toe tot de kip […]

Lees verder

Picanha met Chileense pebresaus

Voor het vlees:Stap 1Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade in een grote ziplock bag en wrijf het vlees er goed mee in. Laat minimaal 1 uur marineren, liefst een nacht. Stap 2Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Gaar […]

Lees verder

Gegrilde botervis

Kook als eerst de krieltjes beetgaar en spoel deze daarna koud af. Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken. Hak tijdens het uitlekken van de spekjes de peterselie lekker fijn. Halveer de krieltjes en doe deze in een ruime kom. Voeg hier naar smaak de spekjes, peterselie en mayonaise toe. […]

Lees verder

Gepofte knolletjes uit het vuur

Was de knolletjes goed en smeer ze in met olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg de knollen tussen de kolen in een vuur (of barbecue). Rooster de bietjes 30 minuten tussen de kolen, meiknol en koolrabi is sneller gaar. Keer de groenten af en toe. Pel de schil er eventueel af en serveer met […]

Lees verder

Langoustines met basilicum-citroenboter

Stap 1Rasp de schil van de citroen. Hak de basilicum super fijn. Meng de boter met de citroenrasp en basilicum in een kom en breng op smaak met zout en peper. Stap 2Snij de langoustines over de lengte doormidden (van de kop naar de staart). Verwijder de ingewanden uit de kop en het darmkanaaltje uit […]

Lees verder
1 2 3 4 6