Recepten

Filter op: Categorie of Gang

Nectarines en wilde perziken van de grill

Stap 1Snij de perziken en nectarines rond de pit doormidden. Draai de losse helften in tegengestelde richting zodat de pit loskomt. Verwijder de pit en smeer de snijvlakken in met olie. Stap 2Rooster de fruithelften 5 minuten op een matig hete barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben. Keer ze en rooster ze nog 3 […]

Lees verder

Hamburger met avocado

Stap 1Verhit de barbecue en verdeel de kolen in twee zones. De ene helft met veel kolen en de andere helft met weinig kolen. Bekijk het bbq-basics filmpje op onze Facebookpagina om te zien hoe je dit doet. Stap 2Bak de hamburgers in een paar minuten bruin boven het hete deel met veel kolen. Leg […]

Lees verder

Gevulde dorade

Stap 1Snij de zijkanten van de vis om de 3 cm in (bekijk deze video om te zien hoe je dit doet). Het insnijden van de vis zorgt ervoor dat de warmte makkelijker naar binnen kan dringen en de vis niet kromtrekt tijdens het bakken. Stap 2Snij de citroen in dunne plakken en de teentjes […]

Lees verder

Galiameloen granita

Vul een pannetje met 100 ml water en voeg hier 150 gr suiker aan toe. Kook het suiker een beetje in en laat het daarna afkoelen. Schil de galiameloen en verwijder de zaadlijsten. Blend de meloen daarna in de blender en voeg daar een glas witte wijn en het afgekoelde suikerwater aan toe. Zet het […]

Lees verder

Côte de boeuf

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm. Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à 120° C langzaam naar […]

Lees verder

Warm gerookte zalm

Stap 1Week het rookmot en de houtsnippers in ruim water. Stap 2Bestrooi de zalmfilet met het zout en de suiker. Laat een half uurtje intrekken in de koeling. Stap 3Verhit een barbecue naar lauw (circa 100 -120 graden). Spreid het geweekte rookmot en houtsnippers uit over de bodem van een aluminium bakje en plaats het […]

Lees verder

Zeeduivel spiezen

Stap 1Snij de zeeduivelfilet in blokken van 3 cm. Meng de rozemarijn, olie, knoflook, zout en peper in een kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven en snij de citroen in parten. Meng de stukken vis met de marinade en laat 30 minuten afgedekt staan in de koeling. Stap 2Snij de paprika’s in blokken […]

Lees verder

Gegrilde tonijn

Halveer de rodekool, snijd daarna in kwarten en verwijder het harde stukje onderaan in het midden. Schaaf de rodekool met een dunschiller of kaasschaaf in dunne reepjes en doe over in een kom. Bestrooi de kool met een beetje (liefst grove) zoutkorrels. Kneus de kool met een stamper of pollepel dusdanig dat de sappen vrijkomen […]

Lees verder

Aardbeiensoepje

Bereiden: Breng 240 ml water aan de kook en voeg hier 250 gram suiker aan toe. Wacht vervolgens tot de suiker is opgelost. Laat dit nu volledig afkoelen voor het beste resultaat. Zodra het suikerwater is afgekoeld mix je het samen met 800 gram aardbeien in de blender. Serveer tot slot het soepje in een […]

Lees verder

Stoofschotel

Bereiden: Verwarm de boter in een braadpan. Doe de aardappels erbij, leg het deksel op de pan en laatde aardappels 15 minuten, op laag vuur, garen. Schud de pan af en toe maar neem het deksel niet van de pan. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng de crème fraîche met de mosterd en […]

Lees verder

Gebakken beenham

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de plakken prosciutto plat naast elkaar op en dek af met een ander vel bakpapier. Het is aan te raden er iets ter verzwaring op te leggen, zodat de ham niet kan gaan krullen tijdens het drogen. Laat de […]

Lees verder

Gele wortel

Voorbereiden:Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de sjalotten op laag vuur samen met de honing goudbruin, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de wortel in een bodempje water in 15 minuten botergaar. Pers de sinaasappel uit en rasp een mespunt van de schil fijn. Pureer de wortel met de […]

Lees verder
1 2 3 4 5 6