Recepten

Tataki van bavette

Met rijstwijn en veldsla. Marineer het vlees voor 2 uur in 100 ml sojasaus en 2 eetlepels rijstwijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is voor het vlees. Schroei kort de bavette aan alle zijdes dicht op hoog vuur. Leg hierna het vlees in de koelkast om af te koelen (30 […]

Lees verder

Gegratineerde oesters

Met peterselie en parmezaan. Verwarm de ovengrill voor op 180 graden. Leg ondertussen voldoende verkreukeld aluminiumfolie op een bakplaat zodat je de oesters er straks stabiel op kunt leggen. Maak de oesters open en leg ze daarna op de bakplaat. Hak daarna peterselie fijn en meng dit met zachte boter. Verdeel dit mengsel over de […]

Lees verder

Spoom

Met citroensorbetijs. Klop 2 eiwitten met suiker mooi stijf in een keukenmachine. Terwijl de keukenmachine langzaam draait voeg je scheutje bij scheutje de wijn toe. Voeg hier ondertussen ook lepel voor lepel de citroensorbetijs aan toe. Als er een gladde massa is ontstaan, verdeel je dit over 4 glazen serveer je het direct. Eet smakelijk! […]

Lees verder

Hollandse garnalen

Met avocado. Pel een avocado en stop het vruchtvlees in een keukenmixer. Breng ondertussen 200 ml kookroom aan de kook samen met 2 gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Zet de keukenmixer aan en voeg de room langzaam toe tot er een mooie gladde massa ontstaat. Verdeel de massa over 4 glazen en leg tot […]

Lees verder

Landmarkt Pesto

Met pijnboompitten, basilicum en parmezaan. Gooi alles in de blender, en blenderen maar! Eet smakelijk! 2 personen 5 min

Lees verder

Salsa van geroosterde paprika

Met pruimtomaatjes en verse kruiden. Stap 1Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten). Stap 2Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa […]

Lees verder

Picanha met Chileense pebresaus

Met verse kruiden en rode peper. Voor het vlees:Stap 1Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde in een kom. Stop de het vlees samen met de marinade in een grote ziplock bag en wrijf het vlees er goed mee in. Laat minimaal 1 uur marineren, liefst een nacht. Stap 2Haal het vlees uit […]

Lees verder

Gegrilde botervis

Met trostomaatjes en spekblokjes. Kook als eerst de krieltjes beetgaar en spoel deze daarna koud af. Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken. Hak tijdens het uitlekken van de spekjes de peterselie lekker fijn. Halveer de krieltjes en doe deze in een ruime kom. Voeg hier naar smaak de spekjes, […]

Lees verder

Spiezen met gepekelde kip

Met gemberwortel en rode ui. Stap 1Los het zout en de suiker op in het water met een garde. Stap 2Snij de gemberwortel in dunne plakjes en doe in het water. Stap 3Perforeer de kipfilets met een naald met gaatjes* en leg ze in de pekel. Laat een nacht marineren (pekelen). Voeg eventueel een beetje […]

Lees verder

Gepofte knolletjes uit het vuur

Met bietjes, meiknol en koolrabi. Was de knolletjes goed en smeer ze in met olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg de knollen tussen de kolen in een vuur (of barbecue). Rooster de bietjes 30 minuten tussen de kolen, meiknol en koolrabi is sneller gaar. Keer de groenten af en toe. Pel de schil er […]

Lees verder

Langoustines met basilicum-citroenboter

Stap 1Rasp de schil van de citroen. Hak de basilicum super fijn. Meng de boter met de citroenrasp en basilicum in een kom en breng op smaak met zout en peper. Stap 2Snij de langoustines over de lengte doormidden (van de kop naar de staart). Verwijder de ingewanden uit de kop en het darmkanaaltje uit […]

Lees verder

Nectarines en wilde perziken van de grill

Met yoghurt en verse munt. Stap 1Snij de perziken en nectarines rond de pit doormidden. Draai de losse helften in tegengestelde richting zodat de pit loskomt. Verwijder de pit en smeer de snijvlakken in met olie. Stap 2Rooster de fruithelften 5 minuten op een matig hete barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben. Keer ze […]

Lees verder
1 2 3 4 5 13