fbpx

Recepten

Salsa van geroosterde paprika

Met pruimtomaatjes en verse kruiden. Stap 1Rooster de paprika’s boven een matig hete barbecue. Keer regelmatig tot de buitenkant helemaal zwart is geblakerd (in circa 10 minuten). Stap 2Stop de rode uien tussen de kolen en keer af en toe. De ui verbrand aan de buitenkant maar wordt aan de binnenkant mooi gaar, in circa […]

Lees verder

Gepofte knolletjes uit het vuur

Met bietjes, meiknol en koolrabi. Was de knolletjes goed en smeer ze in met olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg de knollen tussen de kolen in een vuur (of barbecue). Rooster de bietjes 30 minuten tussen de kolen, meiknol en koolrabi is sneller gaar. Keer de groenten af en toe. Pel de schil er […]

Lees verder

Hamburger met avocado

Met tomaat en rode ui. Stap 1Verhit de barbecue en verdeel de kolen in twee zones. De ene helft met veel kolen en de andere helft met weinig kolen. Bekijk het bbq-basics filmpje op onze Facebookpagina om te zien hoe je dit doet. Stap 2Bak de hamburgers in een paar minuten bruin boven het hete […]

Lees verder

Geroosterde prei met romescosaus

Met vleestomaten en paprika. Stap 1Rooster de amandelen een paar minuten in een aluminium barbecueschaal of in een pan op de barbecue samen met de knoflook. Stap 2Rooster de rode peper en paprika toe tot de buitenkant zwart blakert. Laat even afkoelen en pel de velletjes eraf en verwijder de zaden. Stap 3Halveer de tomaten […]

Lees verder

Nectarines en wilde perziken van de grill

Met yoghurt en verse munt. Stap 1Snij de perziken en nectarines rond de pit doormidden. Draai de losse helften in tegengestelde richting zodat de pit loskomt. Verwijder de pit en smeer de snijvlakken in met olie. Stap 2Rooster de fruithelften 5 minuten op een matig hete barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben. Keer ze […]

Lees verder

Langoustines met basilicum-citroenboter

Stap 1Rasp de schil van de citroen. Hak de basilicum super fijn. Meng de boter met de citroenrasp en basilicum in een kom en breng op smaak met zout en peper. Stap 2Snij de langoustines over de lengte doormidden (van de kop naar de staart). Verwijder de ingewanden uit de kop en het darmkanaaltje uit […]

Lees verder

Côte de boeuf

Met knoflook en tijm. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Voorzie het vlees aan beide kanten van circa 20 inkepingen van 2 cm diep. Steek in elke inkeping een plakjes, knoflook, stukje ansjovis en wat tijm. Smeer het vlees in met een dun laagje olie en gaar het op een kamado van circa 100 à […]

Lees verder

Zeeduivel spiezen

Met kerstomaatjes en paprika. Stap 1Snij de zeeduivelfilet in blokken van 3 cm. Meng de rozemarijn, olie, knoflook, zout en peper in een kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven en snij de citroen in parten. Meng de stukken vis met de marinade en laat 30 minuten afgedekt staan in de koeling. Stap 2Snij […]

Lees verder

Gevulde dorade

Met laurierblaadjes en citroen. Stap 1Snij de zijkanten van de vis om de 3 cm in (bekijk deze video om te zien hoe je dit doet). Het insnijden van de vis zorgt ervoor dat de warmte makkelijker naar binnen kan dringen en de vis niet kromtrekt tijdens het bakken. Stap 2Snij de citroen in dunne […]

Lees verder

Warm gerookte zalm

Met een sneetje geroosterd brood. Stap 1Week het rookmot en de houtsnippers in ruim water. Stap 2Bestrooi de zalmfilet met het zout en de suiker. Laat een half uurtje intrekken in de koeling. Stap 3Verhit een barbecue naar lauw (circa 100 -120 graden). Spreid het geweekte rookmot en houtsnippers uit over de bodem van een […]

Lees verder

Galiameloen granita

Met bloedsinaasappel sorbetijs. Vul een pannetje met 100 ml water en voeg hier 150 gr suiker aan toe. Kook het suiker een beetje in en laat het daarna afkoelen. Schil de galiameloen en verwijder de zaadlijsten. Blend de meloen daarna in de blender en voeg daar een glas witte wijn en het afgekoelde suikerwater aan […]

Lees verder

Tournedos Rossini

Met ganzenlever. Maak de sterkers schoon. Snij uit het brood 4 rondjes waar de tournedos op passen. Smelt 50 gram boter in een pan en bak hierin de rondjes brood aan beide kanten bruin. Houd ze dan warm. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin snel de tournedos gedurende 3 […]

Lees verder
1 2 3 4 5 6 14