fbpx

Recepten

Gegrilde tonijn

Met roseval aardappels en rode kool. Halveer de rodekool, snijd daarna in kwarten en verwijder het harde stukje onderaan in het midden. Schaaf de rodekool met een dunschiller of kaasschaaf in dunne reepjes en doe over in een kom. Bestrooi de kool met een beetje (liefst grove) zoutkorrels. Kneus de kool met een stamper of […]

Lees verder

Wagyu hamburger

Met mozzarella en vijgenjam. Snij de ui in ringen en bak deze op middelmatig vuur tot ze wat bruin van kleur worden. Bak de burger 3 min aan iedere kant. Het beste bakresultaat behaal je door ze in een pan te bakken vanwege het vetverlies. Smeer op de onderste helft van het broodje wat vijgenjam, […]

Lees verder

Aardbeiensoepje

Met vanille-ijs. Bereiden: Breng 240 ml water aan de kook en voeg hier 250 gram suiker aan toe. Wacht vervolgens tot de suiker is opgelost. Laat dit nu volledig afkoelen voor het beste resultaat. Zodra het suikerwater is afgekoeld mix je het samen met 800 gram aardbeien in de blender. Serveer tot slot het soepje […]

Lees verder

Gele wortel

Met zoete geitenkaas, gekarameliseerde sjalot en sesamzaadjes. Voorbereiden:Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de sjalotten op laag vuur samen met de honing goudbruin, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de wortel in een bodempje water in 15 minuten botergaar. Pers de sinaasappel uit en rasp een mespunt van de […]

Lees verder

Gebakken heilbot

Met Hollandse garnalen. Meng de garnalen in een kom met de mierikswortel, het basilicum en (versgemalen) peper naar smaak. Wrijf de zeewolffilets in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze even liggen. Strooi de bloem op een bord en wentel de visfilets erdoor. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met […]

Lees verder

Stoofschotel

met skrei, paddenstoel en dille. Bereiden: Verwarm de boter in een braadpan. Doe de aardappels erbij, leg het deksel op de pan en laatde aardappels 15 minuten, op laag vuur, garen. Schud de pan af en toe maar neem het deksel niet van de pan. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng de crème […]

Lees verder

Gemarineerde gegrilde groenten

Met cherry trostomaten. Meng in een kom een marinade van de olijfolie, citroensap, rode peper, knoflook en peterselie. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en een flinke snuf zout. Verhit een grillplaat. Halveer de tomaatjes en snijd de andere groenten in dunne plakken. Grill de groenten tot er mooie donkere strepen op staan. De […]

Lees verder

Le Perron Baguette Tradition

Met pittige dip van ananas en zongedroogde tomaat. Doe de uien in de pan en smoor ze 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn. Kook de ananas 5 minuten zachtjes in azijn. Roer daarna de suiker, fijn gesneden rode peper, zout, cayennepeper en rozemarijn erdoorheen en kook dit 20 minuten zachtjes tot een […]

Lees verder

Kippenstoof

Met paprika, abrikoos en amandel. Bereiden: Leg de kippenbouten met de plakken winterpeen en abrikoos in een braadpan, schenk het sap erbij,breng aan de kook en verwarm het geheel 20 minuten in een afgesloten pan. Zet intussen de rijst op in een ander pannetje (waarin het water een vingerkootje hoger staat dan de rijst), voeg […]

Lees verder

Eendenbout

Met sinaasappel, zoete pastinaakpuree, ansjovis en knapperige linzensalade. Voorbereiden Week de linzen liefst 2 uur in koud water. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de eendenbouten met de ansjovis 4/5 minuten aan beide zijden en bestrooi met versgemalen peper. Snijd de helft van de sinaasappel in stukken. Doe de stukken sinaasappel en de fond […]

Lees verder

Kreeft in saffraan-vanillesaus

Met venkelpuree en langzaam geroosterde zoete pompoentomaten. Voorbereiden:Week de saffraan in het limoensap. Schraap met een mesje het vanillemerg uit het stokje. Wrijf het stukje knoflook fijn met een mespunt grof zeezout. Voeg het limoensap met het vanillemerg toe aan het knoflookmengsel en doe het over in een schaaltje. Klop de zonnebloemolie er druppelsgewijs aan […]

Lees verder

Gegaarde tonijn

met garnaaltjes, avocado en gemarineerde rode kool. Voorbereiden: Meng het limoen, citroen en sinaasappelsap met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Leg de plakken tonijn en de garnalen in dit mengsel (houd 3 el apart) en laat enige uren staan (dit mag ook een dag tevoren). Schaaf de rode kool fijn met […]

Lees verder
1 3 4 5 6 7 14