Rodekool Ovenschotel met Gehakt

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 50 MIN.

Boodschappenlijstje:

  • 3 uien in halve ringen
  • 350 gram gehakt
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm of takje verse tijm
  • 1 kilo aardappels geschild en in grove stukken
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 600 gram rodekool
  • 2 grote appels in blokjes
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • boter
  • zout en peper

Recept:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

2. Haal de buitenste bladeren van de rode kool af en snijd de kool in vieren. Verwijder de harde, witte kern en snijd in reepjes. Smelt een klontje boter in een pan en doe de rode kool erbij. Voeg 150 ml water toe en laat de rode kool koken met deksel, zo’n 20 tot 30 min.

3.  Verhit een klont boter in een braadpan of grote koekenpan en bak hier de uien in aan. Doe het gehakt erbij en bak dit kort rul. Voeg 100 ml bouillon, een laurierblad, peper en tijm toe en laat dit 10 minuutjes sudderen op laag vuur.

4. Kook ondertussen de aardappels gaar. Giet de aardappels hierna af en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappels met een scheut warme melk, mosterd, zout en peper.

5. Verwijder het laurierblad en verdeel het gehaktmengsel over de boden van de ovenschaal.

6. Verdeel hierover de voorgegaarde rodekool met daarop de blokjes appel.

7. Dek dit af met de aardappelpuree. Bestrooi de schotel tot slot met paneermeel en geraspte kaas. Verwarm de schotel 25 minuten in de oven.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie