We stellen je graag voor aan Kika!

Vorig jaar kwamen wij in contact met Kika, het gezicht achter Weekrecept. Kika laat graag zien dat het niet gaat om de hoeveelheid ingrediënten, maar de kwaliteit en smaak ervan. Ze gelooft erin dat je met niet al te veel ingrediënten toch een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Met waardes die zo aansluiten bij die van Landmarkt kunnen wij geen betere persoon bedenken voor het ontwikkelen van onze recepten. We stellen haar dan ook graag aan je voor!

Wat doe je eigenlijk zoal buiten het bedenken van al die lekkere recepten?

Eigenlijk is het bedenken van recepten een beetje een uit de hand gelopen hobby, hiernaast heb ik een fulltimebaan als business controller real estate. Ik houd me vooral bezig met de waardering van locaties. Mijn werk is voornamelijk analytisch en wat minder creatief. Mijn creativiteit kan ik dan weer kwijt in het maken van recepten!

Hoe ben je er dan opgekomen om recepten te gaan bedenken?

Ik hield altijd al van lekker koken, en veel vrienden en familieleden vroegen dan ook vaak of ik nog leuke recepten voor hen wist! Zo ben ik op het idee gekomen om elke week 5 recepten te bedenken met één boodschappenlijst. Makkelijke maar leuke recepten voor doordeweeks. Een Weekrecept bevat één visgerecht, één vleesgerecht, één kipgerecht en twee vegetarische gerechten. Hierdoor is het gevarieerd en zit er voor iedereen altijd wel iets bij. Twee jaar lang heb ik met veel plezier iedere week een Weekrecept online gezet, inmiddels heb ik zo’n 350 recepten op mijn site staan en ook wat minder tijd om iedere week een Weekrecept uit te brengen. Een nieuwe drukke baan en ik ben ook moeder geworden!

Sinds vorig jaar ontwikkel je ook recepten voor Landmarkt, ga je hier anders te werk dan bij je eigen recepten?

Eerst maakte ik wat meer echt recepten voor door de weeks, Landmarkt recepten noem ik meer weekend recepten. Maar bij allebei probeer ik ze toegankelijk voor iedereen te maken en met een leuke twist! Dit is voor mij een leuke afwisseling. Een uitgebreider recept bedenken is creatiever en dat vind ik heel erg leuk Als ik nou zeeën van tijd zou hebben dan pakte ik het liefste elke dag uit in de keuken, maar op deze manier blijft mijn hobby behapbaar.

Wat is jouw favoriete Landmarkt recept? Dan ga ik toch voor pasta vongole! Ik ben enorme fan van Italiaans eten en ook van vis. Bij deze pasta vind ik dat dit perfect in combinatie is. Ook is dit niet een moeilijk recept en een leuke twist op een wat meer standaard pasta, zoals bolognese die je misschien wat vaker op tafel zet.

Heb je nog tips voor mensen die dit recept gaan klaar maken?

Ik probeer al mijn recepten niet te ingewikkeld te maken. Deze dus ook niet, ik denk dat iedereen dit wel kan. Gewoon lekker doen! Als het fout gaat weet je dat ook weer en de volgende keer lukt het dan vast wel!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie