Gepofte pompoenpuree

met boerenkool,kaneel en komijn.

Ingredienten

  • 2 kleine pompoenen
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 struikje boerenkool
  • 1 limoen, in partjes

Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de pompoenen in aluminiumfolie en laat de pompoenen in ongeveer 1 uur zacht worden*. Laat de pompoenen afkoelen.

Bereiden: snijd voorzichtig het kapje met steeltje van de pompoen. Schep met een lepel het bovenste vruchtvlees
eraf. Schep voorzichtig de pompoenpitjes met de draadjes eruit en gooi deze weg. Lepel daarna het gare vruchtvlees
van de zijkanten zonder de buitenkant te beschadigen zodat je de mooist gebleven pompoenschil kunt gebruiken om
de puree in op te dienen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer het vruchtvlees en meng het met de crème fraîche, kaas, kaneel, komijn en
olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de puree 25 minuten in de oven.

Verwijder het harde stukje nerf van de boerenkool, rol het blad op als een sigaar en snijd in ragfijne reepjes. Schenk
kokend water op de boerenkool en laat 2 minuten staan. Laat de kool daarna uitlekken.

Knijp 2 partjes limoen uit. Neem de puree uit de oven, meng met de boerenkool en het limoensap en schep het
geheel in een pompoenschil. Verwarm de pompoen nog 10 minuten.

Serveer de pompoenpuree met de rest van de limoenpartjes.

* De tijd die de pompoen nodig heeft om te garen is afhankelijk van de grootte en dikte. Neem daarom na 45
minuten de pompoen uit de oven en druk er zachtjes tegen om te voelen hoe zacht hij is. Bepaal aan de hand daarvan
hoeveel tijd de pompoen nog nodig heeft.

Eet Smakelijk!

 

4 personen

 

60 min