Italiaanse Kaasfondue

Italiaanse Kaasfondue met Parmezaanse kaas en Mozzarella
ONTBIJT/LUNCH – 4 PERS. – 25 MIN.

Kaasfondue, het gerecht wat we zo lekker vinden, maar veel te weinig op tafel zetten! Altijd denk je ‘ooh wat was dit lekker, waarom maken we dit niet vaker’ en vervolgens vergeten we weer dat het bestaat. Zonde! Je kunt er zoveel mee variëren en door de hoeveelheid groenten die je eet, kun je het zo gezond maken als je wilt.

Vandaar dat we voor jullie hét kaasfondue-recept hebben opgesteld. Makkelijk, snel en een reden om toch maar eens vaker die kaasfondue erbij te bakken. Je kunt de kaasfondue in een pan bereiden, maar het leukst is natuurlijk wanneer je een kleine kaasfondueset in de kast hebt staan. Grote kans dat je vaker deze erbij pakt om dit heerlijke recept te maken.

Dit recept van onze kaasfondue is voor 4 personen. De totale bereidingstijd is 25 minuten. Lees snel verder voor het recept!

Boodschappenlijstje:

  • Bleekselderij – 1 stuk
  • Kastanjechampignons – 200 gram
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Maizena – 1 el
  • Mozzarella – 150 gram
  • Jong belegen kaas (geraspt) – 300 gram
  • Parmezaanse kaas – 150 gram
  • Witte wijn – 200 ml
  • Knoflook – 1 teen
  • Zwarte peper – 2 snufjes
  • Olijfolie – 2 el

Bereiding van de kaasfondue:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1. Pel de knoflook. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden. Was de cherrytomaten. Was de bleekselderij en snijd in stukjes.

2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een (kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort. Voeg vervolgens alle kazen (mozzarella, jong belegen kaas en Parmezaanse kaas), Italiaanse kruiden en zwarte peper toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.

3. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.

4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes champignon kort.

5. Doe het ciabatta brood in de oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Zet het brood, de champignons, de cherrytomaten en de bleekselderij op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxinelichtjes). 

italiaanse kaasfondue

Voedingswaarden Zomerse Smoothie Bowl

De kaasfondue bevat 728 kcal per portie waarbij de meeste kcal van de kaas komen. Per portie kom je uit op 25,2 gram koolhydraten, 3,8 gram eiwitten en 47,3 gram vetten.

Zijn er andere ingrediënten die je verder nog in de kaasfondue kunt gebruiken?

Je kunt eigenlijk alles wel dippen in de kaas. Brood en groenten zijn de gezondste en volgens ons ook de lekkerste ingrediënten.

Kan ik andere soorten kaas gebruiken?

Ja! De lekkerste soorten bij dit recept vinden we mozzarella, jong belegen en Parmezaanse kazen. Deze kazen maken het gerecht vullend, maar niet te zwaar. Ook geeft het deze kaasfondue het Italiaanse tintje. De Parmezaanse kaas geeft de meeste smaak aan de kaasfondue, maar in een goede hoeveelheid voor een heerlijke alledaagse fondue. Mocht je het juist lekker vinden nog meer diepere smaken toe te voegen, ga je gang: gruyère of appenzeller hebben een rijke smaak die de kaasfondue extra diepgang geeft. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie