Hartige spinazietaart
Tijd: 1 uur (met 40 minuten oventijd), 4 personen
Boodschappenlijstje:
- Spinazie – 1 zak (450 gram)
- Pijnboompitten – 1 handje
- Feta – 1 pakje (200 gram)
- Eieren – 2 stuks
- Bladerdeeg – 6 plakken
- Knoflook – 3 tenen
- Komijn
- Gedroogde koriander
- Zwarte peper
- Zout
Recept:
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op kamertemperatuur.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Stop ze daarna in een grote kom.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de spinazie in olie met 2 tenen (geperste) knoflook in dezelfde pan. Voeg handje voor handje toe en laat slinken
- Voeg de spinazie bij de pijnboompitten.
- Verkruimel het blok feta boven de kom.
- Voeg de eieren, kruiden (naar smaak), en de laatste teen knoflook (geperst) toe en meng goed.
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Bedek de bodem van de springvorm met een vierkant van vier bladerdeegplakken.
- Knip vervolgens de overgebleven bladerdeeg plakken diagonaal door in twee driehoeken en plak aan ieder blad op de bodem een driehoek.
- Druk met een vork de bladerdeeg plakken goed aan elkaar vast.
- Hang de punten over de rand van de springvorm zodat er een kom ontstaat.
- Vul de kom van bladerdeeg met het spinazie/feta mengsel en leg de punten bladerdeeg over de taart heen.
- Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 40 minuten gaar.
1 reactie
Heerlijk gerecht