Oud brood over? Maak deze heerlijke Panzanella, een traditioneel Toscaans recept voor een salade van verse ingrediënten, een lekkere vinaigrette en stukjes oud brood.
Tijd: 20 minuten
Boodschappenlijstje:
- (oud) brood
- Gemengde sla
- Komkommer
- Tomaat
- Rode bieten of andere groentes die lekker zijn om te grillen
- 1 theelepel mosterd
- Olijfolie
- Azijn
- Zout
- Peper
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
- Leg het brood op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat het brood binnen 10 minuten bruin en krokant worden in de oven.
- Snijd alle groente voor de salade (sla, komkommer, tomaat, rode biet).
- Grill de rode biet in een grillpan of koekenpan met olijfolie totdat deze gaar is.
- Meng alle groente in een grote salade kom.
- Maak nu de vinaigrette door de mosterd met een garde te mixen met olijfolie en azijn naar smaak. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
- Leg het krokante brood op de salade en giet als laatste de vinaigrette erover. Buon appetito!