Gepofte aardappel met gesmolten vegan kaas, bloemkoolnuggets en paprikasalade

Tijd: 30 minuten + 1 uur oventijd

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 800 gram aardappels, schoongeboend
  • 4 rode paprika’s
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 bloemkool of broccoli, in zeer kleine roosjes
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram vegan kaas ( bv cheddar)
  • Enkele blaadjes jonge andijvie, gewassen

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de aardappels in de schil in aluminiumfolie. Pof de aardappels in ca. 1 uur gaar.
  2. Leg de paprika’s 15 minuten bij de aardappels in de oven, neem eruit en laat, in een afgesloten plastic zak afkoelen.
  3. Doe de bloem met 2,5 el paprikapoeder en zout en peper naar smaak in een kom. Wentel de bloemkool- of broccoliroosjes door het bloemmengsel, zorg dat alles met een dun laagje bedekt is.
  4. Verhit 2 el olie in een hapjespan, leg de bloemkool of broccoli erin en bak op laag vuur, met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar, schud af en toe om.
  5. Neem de deksel van de pan, voeg nog 1 el olie toe en bak de bloemkool al omscheppende nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Verwijder het velletje van de afgekoelde paprika’s, bewaar het paprikavocht, en snijd of scheur de paprika in reepjes.
  7. Maak een dressing met de rest van het paprikapoeder, het opgevangen paprikavocht, de rest van de olie en zout en peper naar smaak en schep dit om met de paprika en de andijvie.
  8. Snijd de aardappels open en verdeel de kaas erover. Serveer de aardappels met de bloemkoolnuggets en de paprikasalade.

Eet smakelijk!