Geroosterde pompoensalade met rode kool en gamba’s

Tijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kleine pompoen, gewassen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ¼ rode kool
  • 1/2 limoen, geperst en geraspt
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 600 gram gamba’s
  • 100 gram sla
  • Bakpapier
  • vijzel of hamer

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen met een groot mes. Schep met een lepel de pitten eruit. Leg de helften met de bolle kant naar boven op een werkvlak en snijd de pompoen in dunne plakken, laat de schil er gerust aan zitten! Leg de plakken op een met bakpapier ingevette bakplaat, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak, besprenkel met 1 el olie en bak in 20 minuten nét beetgaar.
  • Snijd of schaaf de kool in zeer dunne reepjes. Doe de reepjes in een kom met zout, kneed goed door en doe daarna over in een plastic zak. Sla met een zwaar voorwerp enkele malen op de zak om de kool te kneuzen zodat de sappen vrijkomen en zich mengen met het zout. Meng het limoensap en de -rasp met de sesamolie, knijp de verse gember er boven uit met de knoflookpers en breng op smaak met versgemalen peper. Schep de kool om met de helft van de dressing.
  • Droog de gamba’s met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur in 5-6 minuten gaar tot ze geheel roze zijn, schep af en toe om. Schep de sla om met wat dressing, leg de rode kool en de warme pompoen erop en druppel de rest van de dressing erover. Serveer met de gamba’s.

Eet smakelijk!