Tijd: 35 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 (biologische) citroen
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
- 4 grauwe ponen
- 2 rode paprika’s
- 300 gram tomaatjes, gehalveerd
- 100 gram olijven, ontpit
- staafmixer
- grillplaat of -pan
- ovenschaal
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de citroen, rasp een beetje van de schil fijn en pers de citroen. Pureer de koriander met het citroensap, de -rasp en 4 el olijfolie tot een saus, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit de grillpan en grill de paprika’s hierop rondom tot zwart. Doe ze over in een gesloten plastic zakje en laat iets afkoelen.
- Meng de kikkererwten met 1 el olie en verwarm 20 minuten in de oven. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper naar smaak en laat even staan.
- Trek het zwarte vel van de paprika, verwijder steel en zaadjes en snijd in repen. Schep de tomaatjes, paprika en olijven om met de kikkererwten en warm nog 10 minuten mee in de oven.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de poon dun met de rest van de olie en grill op hoog vuur in 4-5 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi daarna met zout en peper naar smaak. Als je de poon niet allemaal tegelijk kunt grillen, bewaar dan tot gebruik op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
- Verdeel het kikkererwtenmengsel over vier warme borden, leg de gegrilde poon erop en druppel er royaal de koriandersaus over.
Eet smakelijk!