Volkoren appeltaart

Tijd: 40 minuten + 90 minuten oventijd

Voor 8 stukken

Boodschappenlijstje:

  • 300 gram volkoren tarwemeel + extra om te bestuiven
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 gram boerenboter, in kleine stukjes
  • 1 kilogram appels (goudreinetten), in dunne plakjes
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine het tarwemeel met 100 g suiker, de helft van het ei, de boter en een mespunt zout tot een samenhangend geheel.
  2. Druk ¾ deel van het deeg gelijkmatig in de springvorm op de bodem en tegen de zijkant. Bestrijk de bodem dun met wat ei. Meng de appel met de rozijnen en 100 g suiker en vul hiermee de vorm, druk stevig aan.
  3. Bestrooi het werkvlak met wat meel en rol de rest van het deeg dun uit. Snijd repen van het overige deeg en leg de repen kruislings op het appelmengsel. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei en bak de appeltaart in ca. 80-90 minuten goudbruin en gaar.
  4. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen.
  5. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart om het prachtig te laten glanzen.

Door het volkoren tarwemeel krijgt de appeltaart een volle smaak!

Eet smakelijk!