Tijd: 40 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 gram jong belegen kaas
- 400 gram oude kaas
- 2 theelepels nootmuskaat
- 1 eetlepel maïzena
- 1 citroen
- 200 ml witte wijn
- 1 eetlepel olie
- 1 teen knoflook
- Zwarte peper
Om te dippen
- Stokbrood
- 200 gram paddenstoelen
- 100 gram geschrapte worteltjes
- 250 gram cherry tomaten
Recept:
- Pel de knoflook. Snijd het stokbrood in sneetjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de cherrytomaten en geschrapte worteltjes.
- Snijd de randen van de kazen en rasp de kazen in grove stukken.
- Verhit 1 eetlepel olie in een(kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort.
- Voeg vervolgens alle kazen, nootmuskaat, zwarte peper en het sap van de citroen toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.
- Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.
- Zet het stokbrood, de paddenstoelen, de cherrytomaten en de wortels op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxinelichtjes)