Sinterkaasfondue

Tijd: 40 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 gram jong belegen kaas
  • 400 gram oude kaas
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 citroen
  • 200 ml witte wijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teen knoflook
  • Zwarte peper

Om te dippen

  • Stokbrood
  • 200 gram paddenstoelen
  • 100 gram geschrapte worteltjes
  • 250 gram cherry tomaten

Recept:

  1. Pel de knoflook. Snijd het stokbrood in sneetjes. Maak de paddenstoelen schoon. Was de cherrytomaten en geschrapte worteltjes.
  2. Snijd de randen van de kazen en rasp de kazen in grove stukken.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een(kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort.
  4. Voeg vervolgens alle kazen, nootmuskaat, zwarte peper en het sap van de citroen toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.
  5. Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.
  6. Zet het stokbrood, de paddenstoelen, de cherrytomaten en de wortels op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxinelichtjes)