HOOFDGERECHT – VOOR 1 PLAATPIZZA (4 PERS.) – 45 MIN.
Deze mega lekkere pizza maak je met de lokale broccoli van boer Verdonk. Landmarkt betaalt hem een eerlijke prijs, want: Eerlijk eten smaakt het lekkerst!
Boodschappenlijstje:
- 1 broccoli (circa 500g)
- 2 biologische eieren
- 150g tarwebloem (Korenmolen De Vriendschap)
- 75g geraspte oude kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- 5 cherrytomaten
- 1 blik (500g) Brandt & Levie pastasaus: Verse Rozemarijn, Tomaat en Olijf
- Basilicumblaadjes, om te garneren
Keukenspullen
- Schone theedoek
- Bakplaat of grote braadslee (circa 30 x 40 cm) bekleed met bakpapier
Recept:
1 Schil de steel van de broccoli. Snijd de geschilde steel in kleine stukjes en de broccoli in hele kleine roosjes. Stoom of kook de broccoli in circa 10-12 min gaar.
2 Laat de broccoli goed uitdampen en uitlekken in een schone theedoek (pers als je de broccoli hebt gekookt overtollig vocht eruit) en prak de roosjes dan met een vork fijn in een kom. Verwarm de oven voor tot 210 °C.
3 Voeg de eieren, tarwebloem, geraspte oude kaas en wat versgemalen peper naar smaak toe aan de fijngeprakte broccoli en meng door elkaar met een lepel.
4 Verdeel de wat natte broccolibodem met de lepel over een bakplaat of braadslee bekleed met bakpapier, zodat je een pizzabodem van circa 30 x 40 cm krijgt. Bak deze in circa 13 min gaar.
5 Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes en de cherrytomaten doormidden.
6 Verdeel de pastasaus gelijkmatig over de broccolibodem. Beleg de broccolipizza met de mozzarella en cherrytomaten. Bak nog 15 min op 210-230 °C.
7 Verdeel wat basilicumblaadjes over de pizza. Snijd de pizza in acht of vier gelijke stukken. Enjoy!