Pacheri met kippenlever en pancetta

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 20 MIN.

Boodschappenlijstje:

  • 200 gram tuinbonen
  • 300 gram kippenlever
  • 150 gram pancetta
  • 300 gram pacheri (pasta)
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 10 blaadjes salie, fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml witte wijn
  • Pecorino

Recept:

1 Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Dubbeldop 200 gram geblancheerde tuinbonen. Mogen ook uit de diepvries. Maak de kippenlever schoon en snijd in blokjes. Snijd de pancetta in fijne blokjes van 1 bij 1 cm.

2 Verwarm de boter in de pan en bak hierin de ui en pancetta. Laat een minuut of drie rustig bakken en voeg de knoflook, chili, salie, tomatenpuree en kippenlevers toe. Bak alles 3 minuten rustig mee.

3 Blus de pan met de witte wijn en laat een minuut door pruttelen. Haal van het vuur.

4 Kook je pasta en giet de pasta af als hij nog al dente is, voeg nog wel een flinke lepel kookvocht toe aan de kippenlevers. Doe hier nu ook de tuinbonen en pasta bij en meng alles, terwijl op het vuur, nog een minuut of twee zodat het kookwater zich gaat binden en het een mooie saus wordt. Serveer met ruim pecorino.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie